Problem z rozrusznikiem!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z rozrusznikiem!
Witam, autko jeździło do tej pory cacy aż ostatnio chciałem jechać zatankować bo już pustka w baku odpalam a tu du*a nie odpali. Na początku objawy wskazywały na to że akumulator rozładowany (jak miałem otworzone drzwi po przekręceniu kluczyka światełko ledwo co świeciło, dzwięk to było tylko cyk i lampki po woli zanikały to samo z zegarkiem natomiast obrotomierz szedł po woli w góre) to zostawiłem go na noc i pół dnia. Dziś przychodzę z pracy odpalam a tu to samo. Nadal myślałem że to akumulator więc podmieniłem na chwilke z Golf'a 4 który pali na dotyk i nadal to samo, przekręcam kluczyk czasami tylko cyk czasami raz obróci wałem i tyle, tak jak by nie miał siły ... co zrobić ??
Problem z rozrusznikiem!
Sprawdzić masę, najprościej kabel rozruchowy (ale porządny) z minusa akumulatora do bloku silnika, jak pomoże następny krok wyczyść wszystkie połączenia. Jak nie pomoże sprawdź przewód zasilający (+) od aku do rozrusznika, ale z plusem to ostrożnie żebyś nigdzie do masy nie dotknął bo będzie ogień.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Nowicjusz
Re: Problem z rozrusznikiem!
Kable sprawdzone niby ok natomiast gdy wciskam klakson to nie trabi tylko też takie cyk i światło się przyciemnia, to samo z hamulcem wciskam zapala się lampa z tylu i światło przygasa, może gdzieś zawarcie jest? Tylko gdzie :/
Problem z rozrusznikiem!
Wszystkie masy sprawdziłeś ? wyczyściłeś połączenia z budą ?
Zacznij od sprawdzenia przewodów idących do klaksonu i do światełek z tyłu ... wyczyść kostki i piny ...
Zacznij od sprawdzenia przewodów idących do klaksonu i do światełek z tyłu ... wyczyść kostki i piny ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Problem z rozrusznikiem!
sprawdź dokładnie kable od aku...ewidentnie wygląda na problem z którymś z nich. Może punkt masowy przegnił...
Problem z rozrusznikiem!
Podłącz akumulator na krótko, z pominięciem skrzynki bezpieczników. Czyli (+) bezpośredni do rozrusznika (-) na blok silnika albo jeszcze lepiej skrzynie biegów, tylko żeby to było dobrze podłączone, czyste miejsce duży przekrój. I kolejny (+) bezpośrednio z akumulatora na cewkę rozrusznika, tu wystarczy przewód 1,5 rozrusznik powinien zacząć kręcić. To co idzie do kabiny (gruby czerwony odłącz), jak wtedy nie zakręci wina rozrusznika. Ale żebyś zrobił to porządnie! Nie że poprzytykasz byle jak byle jakie kable i znowu napiszesz.
Cały mój kraj >> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=519472" onclick="window.open(this.href);return false;