Nie mogę wyłączyć tylnej wycieraczki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ,od pewnego czasu mam problem z tylną wycieraczką ,przednie działają jak najbardziej okej włączył i normalnie wyłączam ,lecz problem jest z tylną ,po ostatnim włączeniu ,chodzi cały czas i nie chcą się wyłączyć ,ostatnio wyjąłem bezpiecznik od niech ,więc w ogóle teraz nie chodzą ,ale przecież cięgle tak nie może być ,w deszczowe dni na pewno tylna wycieraczka się przyda ,jakieś spekulacje jaka może być przyczyna tej niesprawności ?
Nie mogę wyłączyć tylnej wycieraczki :C
1 uwalona manetka ... styki do czyszczenia
2 stały problem - czyli silnik tylnej wycieraczki zalany płynem z pękniętego łącznika przy silniku ...
2 stały problem - czyli silnik tylnej wycieraczki zalany płynem z pękniętego łącznika przy silniku ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Może Być uwalony przekaźnik wycieraczek 377 (taki duuuży prostokątny). Miałem podobnie tylko że z przednimi wycieraczkami - nie dało się ich wyłączyć, wymiana przekaźnika pomogła.
A ja miałem taki problem jak izolacja kabli w przelotce (osłona gumowa pomiędzy słupkiem C a klapą bagażnika) popękała i zrobiło się małe zwarcie. Warto tam najpierw zaglądnąć.
To jasne że najpierw trzeba wiązkę sprawdzić, potem silniczek, potem przekaźnik, a na koniec manetkę