Światła, wycierczaki, brzeczyk
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dopiero co kupiłem VW Golfa V Plus i z obserwowałem kilka zachowań których nie miałem w innych autach, nie wiem czy to błąd czy tak ma być.
Światła mijania -kiedy zamykam auto z pilota raz się zaświecają na kilkanaście sekund światła a innym razem nie, tak samo przy otwieraniu auta.
Wycieraczki - na trybie pierwszym czyli czasówka, na tym samym ustawieniu pracują nie równo tzn z różną prędkością, zmiana ustawienia szybkości poprzez potencjometr nic nie wnosi.
Brzęczyk świateł przy otwartych drzwiach- działa tylko na niewyłączonych postojówkach, na światła mijania nie reaguje dźwiękiem, jednak światła mijania po zamknięciu auta gasną po kilkunastu sekundach.
Światła mijania -kiedy zamykam auto z pilota raz się zaświecają na kilkanaście sekund światła a innym razem nie, tak samo przy otwieraniu auta.
Wycieraczki - na trybie pierwszym czyli czasówka, na tym samym ustawieniu pracują nie równo tzn z różną prędkością, zmiana ustawienia szybkości poprzez potencjometr nic nie wnosi.
Brzęczyk świateł przy otwartych drzwiach- działa tylko na niewyłączonych postojówkach, na światła mijania nie reaguje dźwiękiem, jednak światła mijania po zamknięciu auta gasną po kilkunastu sekundach.
jak jest ciemno to się świecą a jak widno to nie? to się nazywa leaving home/coming home - jak Cię to wnerwia to można to wyłączyćRR1910 pisze:Światła mijania -kiedy zamykam auto z pilota raz się zaświecają na kilkanaście sekund światła a innym razem nie, tak samo przy otwieraniu auta.
pewnie masz czujnik deszczu i dlatego tak jestRR1910 pisze:Wycieraczki - na trybie pierwszym czyli czasówka, na tym samym ustawieniu pracują nie równo tzn z różną prędkością, zmiana ustawienia szybkości poprzez potencjometr nic nie wnosi.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Re: Światła, wycierczaki, brzeczyk
jak jest ciemno to się świecą a jak widno to nie? to się nazywa leaving home/coming home - jak Cię to wnerwia to można to wyłączyćgrg474 pisze:RR1910 pisze:Światła mijania -kiedy zamykam auto z pilota raz się zaświecają na kilkanaście sekund światła a innym razem nie, tak samo przy otwieraniu auta.
W jaki sposób mogę to wyłączyć? czy tylko przez podpięcie przez kompa?
Nie, możesz to zrobić "manualnie" wchodzisz do listy tych wszystkich opcji no i musisz tego tam poszukać. Masz możliwość ustawienia czasu świecenia tych świateł jak i wyłączenia tej opcji.
W momencie jak masz czujnik deszczu to potencjometr na manetce określa nie czas między przetarciami szyby a szybkość pojedyńczego przetarcia, na min wycieraczki przecierają na wolniejszym biegu na max na szybszym...
Brzęczyk wyje jak zostawisz pozycję bo ona świeci ciągłe, natomiast jak zostawisz włącznik na auto lub na mijania to komp automatycznie po wyjęciu kluczyka gasi wszystkie światła i ewentualnie włącza coming home.
Sterowanie włączeniem i wyłączeniem coming/leaving home oraz czas świecenia masz w mfa licznika.
Brzęczyk wyje jak zostawisz pozycję bo ona świeci ciągłe, natomiast jak zostawisz włącznik na auto lub na mijania to komp automatycznie po wyjęciu kluczyka gasi wszystkie światła i ewentualnie włącza coming home.
Sterowanie włączeniem i wyłączeniem coming/leaving home oraz czas świecenia masz w mfa licznika.
Witam
Czytam właśnie posty różne o golfie V i jak już rozmowa o wycieraczkach to mam pytanie.
Mam go od ok. 2 tyg. i mnie zastanawia jedna rzecz. przy wyłączeniu auta i wyciągnięciu kluczyka wycieraczki robią
mały ruch,tak jak by podnosiły się a jak wkładam kluczyk i odpalam to chowają się o jakiś centymetr.
To jest normalne?
Bo w IV poprzedniej tego nie miałem.
Czytam właśnie posty różne o golfie V i jak już rozmowa o wycieraczkach to mam pytanie.
Mam go od ok. 2 tyg. i mnie zastanawia jedna rzecz. przy wyłączeniu auta i wyciągnięciu kluczyka wycieraczki robią
mały ruch,tak jak by podnosiły się a jak wkładam kluczyk i odpalam to chowają się o jakiś centymetr.
To jest normalne?
Bo w IV poprzedniej tego nie miałem.
takRegirr pisze:To jest normalne?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
Dzięki za odp.
Ino napisałem te pytanie i znalazłem podobny post gdzie piszą o tym,dokładnie to samo co u mnie.
Przyzwyczaić się do tego i żyć w zgodzie...
Ino napisałem te pytanie i znalazłem podobny post gdzie piszą o tym,dokładnie to samo co u mnie.
Przyzwyczaić się do tego i żyć w zgodzie...
dla wyjasnienia jeszcze dodam że..Regirr pisze:Przyzwyczaić się do tego i żyć w zgodzie...
1. wycieraczki nie pracują jak jest otworzona maska.
2. jeśli jedziesz i masz włączone wycieraczki, to po zatrzymaniu się wycieraczki pracują o jeden poziom niżej ( inny zakres pracy)
3. po włączeniu funkcji mycia szyby i wycierania - obieg wewnetrzny zamyka się na 30 sekund
4. pióra wycieraczek wymienia się lub czyści tylko w położeniu wycieraczek w funkcji serwisowej
Oooo..
Spoko info. Dzięki.
A co do punktu 3. mówimy o normalnym spryskaniu szyby spryskiem i automat kilka razy obróci wycieraczkami
czy jeszcze o innej funkcji czyszczenia szyb mowa w mk5?
Spoko info. Dzięki.
A co do punktu 3. mówimy o normalnym spryskaniu szyby spryskiem i automat kilka razy obróci wycieraczkami
czy jeszcze o innej funkcji czyszczenia szyb mowa w mk5?
takRegirr pisze:A co do punktu 3. mówimy o normalnym spryskaniu szyby spryskiem i automat kilka razy obróci wycieraczkami
Pytam bo mam golfa w prawie pełnym pakietem i już myślałem że jeszcze coś mnie zaskoczy.
Ogólnie jeszcze się zastanawiam co mnie jeszcze zaskoczy ale git.
Dzięki za wyczerpującą odp.
Pozdro dla wszystkich.
Ogólnie jeszcze się zastanawiam co mnie jeszcze zaskoczy ale git.
Dzięki za wyczerpującą odp.
Pozdro dla wszystkich.