Witam.
Robię swap z RP na JR. Liczniki na dwie wtyczki posiadam. W który pin się wpiąć pod instalację z benzyny, żeby działał obrotek, który później podłącze pod wejście W w alternatorze.
Tak poza tym, nie przeszkadza, że indeks benzyna jest 935 a licznik z diesla posiada 950?
Obrotomierz diesel pod instalacje benzyny
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
prędkościomierz się przekłada a co do obrotomierza, to nie wiem czy benzynowy zadziała pod wyjściem "W"
- etz_prorider
- Mały gagatek
Benzynowy obrotomierz działa z odczepu modułu zapłonowego nr. 7 ale nie wykluczone, że dieslowski licznik posiada przewód łączący w kostkach z odczepem W w alternatorze. Mal licznik dieslowski ale niestety z zegarem i nie dam rady sprawdzić, czy posiada takie przyłącze na taśmie. Co do indeksu 935 a 950 powiem tak, 935 były montowane w mniejszych pojemnościach, tzn do 1.3 a 950 do 1.6 oraz 1.8.
mi chodziło o to, że inny sygnał jest z modułu i z alternatora
- Klaudek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Inny jest sygnał z modułu i alternatora...
ale..
Jak masz obrotomierz z diesla to podciągnij go pod odczep w alternatora w benzynie - będzie działał poprawnie.
ale..
Jak masz obrotomierz z diesla to podciągnij go pod odczep w alternatora w benzynie - będzie działał poprawnie.
- Toshiba
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mogę zrobić foto od tyłu licznika z diesla. Co to takiego ten odczep?
Dlaczego prędkościomierz trzeba przełożyć? Zmieniam też skrzynię. Od czego to zależy, że może przekłamywać?
Dlaczego prędkościomierz trzeba przełożyć? Zmieniam też skrzynię. Od czego to zależy, że może przekłamywać?