Witam,
w moim Golfie V 1.6 benzyna z 2006r chciałbym wymienić sondy o numerze 06A906262BR i 06A906262BS na sondy lambda uniwersalne. Czy ktoś mógł by doradzić jakie uniwersalne sondy kupić, aby pasowały do instalacji ?
Wymiana sondy lambda na uniwersalną.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
Nie polecam żadnych sond uniwersalnych, z własnego doświadczenia powiem Ci, że lepiej już odżałować kilka stów na dedykowaną i mieć święty spokój na następne 100-200tys. km.
U mnie sonda uniwersalna NTK/NGK działała miesiąc, druga co kilka dni wywalała błąd i też w końcu padła. Ja się skutecznie wyleczyłem z takich wynalazków.
U mnie sonda uniwersalna NTK/NGK działała miesiąc, druga co kilka dni wywalała błąd i też w końcu padła. Ja się skutecznie wyleczyłem z takich wynalazków.
Dzięki za rade, przemyślę to bo ja mam właśnie instalacje gazową i dlatego myślałem nad sonda uniwersalną. A wiesz jak dobrać odpowiednią sondę uniwersalna?
Ps. Czy ktoś wie jak sprawdzić programem VCDS, czy sondy lambda poprawnie pracują?
Ps. Czy ktoś wie jak sprawdzić programem VCDS, czy sondy lambda poprawnie pracują?