Czujniki parkowania
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czujniki parkowania
Witam. Mam do was dość dziwne pytanie ale może ktoś będzie wiedział albo sam tak mam.
Mianowicie posiadam w swoim golfie czujniki parkowania. Dziś Dos mocno spało śniegiem i warunki były ciężkie, już po kilku km przód samochodu był pokryty gruba warstwa śniegu jak to w drodze bywa. I w związku z tym moje pytanie brzmi czy w takiej sytuacji przy pakowaniu można ufać czujnika? Czy działają tak samo jak w słoneczna pogodę czy może jednak mogą czegoś nie wyczuć? Ufać czy nie? Miał ktoś coś z was tego typu?
Mianowicie posiadam w swoim golfie czujniki parkowania. Dziś Dos mocno spało śniegiem i warunki były ciężkie, już po kilku km przód samochodu był pokryty gruba warstwa śniegu jak to w drodze bywa. I w związku z tym moje pytanie brzmi czy w takiej sytuacji przy pakowaniu można ufać czujnika? Czy działają tak samo jak w słoneczna pogodę czy może jednak mogą czegoś nie wyczuć? Ufać czy nie? Miał ktoś coś z was tego typu?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Czujniki parkowania
nie będzie tak, że nie da znać jak coś z tyłu jest...ale może piszczeć bez przerwy nawet jak za Tobą nic nie ma.Korzon000 pisze:Czyli przy cofania raczej mogę mieć spokojna głowę?
Czujniki parkowania
To tak nie miałem, raczej bałem się że przez nadmiar śniegu nie wyczuje przeszkody.
-
- Mały gagatek
Re: Czujniki parkowania
Jak masz snieg na czujnikach to od razu powinno dawać znać przynajmniej ja tak mialem.
Czujniki parkowania
Korzon000 jak czujniki PDC masz oblodzone, zaśnieżone, etc to momentalnie po wrzuceniu wstecznego piszczy /nawet jak masz pusto za sobą czy przed sobą - oczywiście jak korzystasz z przednich PDC
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
-
- Nowicjusz
Czujniki parkowania
Witam, chciałbym się podłączyć do tego tematu z moim problemem. Ciekawi mnie czy zaobserwowaliście taką przypadłość, że przednie czujniki nie piszczą od razu przy zbliżaniu się do przeszkody? U mnie wygląda to tak, że gdy zbliżam się do przeszkody z przodu, to na ekranie nawigacji paski pojawiają się od początku i przesuwają się w stronę auta, ale sygnalizacja dźwiękowa pojawia się albo gdy paski są już w środkowej części lub przy samym aucie. Trochę to denerwujące, zwłaszcza, że z tyłu nie ma tego problemu i sygnalizacja dźwiękowa włącza się od pierwszej linii pasków. Problem występuje bez względu czy zderzak z czujnikami jest czysty czy zabrudzony.
Czy problem ten należałoby zgłosić do ASO, czy te przednie czujniki tak po prostu działają? Samochód to Golf 7 Variant HL.
Czy problem ten należałoby zgłosić do ASO, czy te przednie czujniki tak po prostu działają? Samochód to Golf 7 Variant HL.
Czujniki parkowania
U mnie też tak jest. I wydaje mi się że po prostu tak są zaprogramowane ponieważ z przodu kierowca więcej widzi jaka ma odległość i piszcza dopiero wtedy gdy jest mu już ciężko ocenić ile miejsca mu pozostało.
Z tyłu piszcza odrazu bo wiadomo że co do tyłu widocznosc jest słabsza
Z tyłu piszcza odrazu bo wiadomo że co do tyłu widocznosc jest słabsza
-
- Nowicjusz
Czujniki parkowania
To mnie uspokoiłeś, już myślałem, że znowu coś się sypie w aucie, ale przyjmujemy, że ten typ tak ma.