Dorobienie kluczyka ze zdalnym otwieraniem.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- grzechotek
- Ma gadane
- Auto: Golf MK6
- Silnik: BSE
Mam tylko jeden kluczyk do golfa 4, ma centralny zamek ale tylko na kluczyk, nie mam żadnych przycisków. Chciałbym sobie dorobić jeszcze jeden, najlepiej żeby to był scyzoryk z zdalnym otwarciem auta. Tylko nie wiem jak mógłbym to zrobić i czy to auto w ogóle kiedyś miało otwieranie na pilota. Jak mogę to sprawdzić ? Może pojechałbym do jakiegoś serwisu VW to by mi dorobili ?
Faq: viewtopic.php?f=14&t=192820
Również mam z kluczyka ale jak zdjałem boczek to okazało się że mam po montowane siłowniki dokupiłem sterownik centralki RTX z pilotami zamontowałem i śmiga aż miło. U ślusarza za dorobienie zwykłego kluczyka z immo 350zł chciał, bez immo 80zł.
Również mam z kluczyka ale jak zdjałem boczek to okazało się że mam po montowane siłowniki dokupiłem sterownik centralki RTX z pilotami zamontowałem i śmiga aż miło. U ślusarza za dorobienie zwykłego kluczyka z immo 350zł chciał, bez immo 80zł.
skoro się z kluczyka wszystkie furtki zamykają to wiadome jest, że muszą być siłowniki... możliwości masz dwie, albo dokupić/dołożyć oryginalny moduł komfortu albo jak kolega wyżej mówi
Jaki masz moduł komfortu? Zobacz na jego obudowie albo Vagiem sprawdź. Bo jeżeli obsługuje pilota to warto będzie wykorzystać fabrycznie zamykany centralny z pilota.
- grzechotek
- Ma gadane
Re: Dorobienie kluczyka ze zdalnym otwieraniem.
Moduł komfortu mam, bo jak dłużej przetrzymam kluczyk to domyka mi szyby. Nie wiem jaki mam moduł, jak go znajdę to napiszę. A jak obsługuje pilota to jak to mam zrobić ? Jakiego pilota kupić ? Jak to sparować ?ciarek15 pisze:Jaki masz moduł komfortu? Zobacz na jego obudowie albo Vagiem sprawdź. Bo jeżeli obsługuje pilota to warto będzie wykorzystać fabrycznie zamykany centralny z pilota.
Że moduł komfortu masz to ja wiem, ale ważne jaki by móc odpowieddzieć na twoje pytania właśnie. Jak napiszesz jaki masz moduł to będzie można odpowiedzić czy obsługuje pilota, a jeżeli obsługuje go to będziemy wiedzieć jaki dobrać do niego pilot. Różnią się poprostu częstotliwościami. Samo sparowanie nie bedzie trudnegrzechotek pisze:Moduł komfortu mam, bo jak dłużej przetrzymam kluczyk to domyka mi szyby. Nie wiem jaki mam moduł, jak go znajdę to napiszę. A jak obsługuje pilota to jak to mam zrobić ? Jakiego pilota kupić ? Jak to sparować ?
- grzechotek
- Ma gadane
Pożyczyłem kabel i odczytałem, chyba moduł konfortu [46].
http://zapodaj.net/69c9fa8219038.jpg.html
http://zapodaj.net/69c9fa8219038.jpg.html
Więc masz moduł 1J0959799Q, a ten nie posiada obsługi pilota. Możesz kupić i zamienić go na 1J0959799AH. Różnica jest taka że stary ma tylko jedną wtyczkę a ten drugi miałby wejście na dwie. Ta jedna wtyczka będzie pasować a do drugiej podpina się kierunkowskazy i antenę, bo bez niej będziesz mieć słaby zasięg pilota. Nowy moduł obsługuje piloty na częstotliwość 433 Mhz, Np. 1JO 959 753 A, i z tego co pamiętam zamienny jest 1JO 959 753 N, różnią się jedynie kształem przycisków. Najlepiej jak byś kupił moduł wraz z przypisanym pilotem, miałbyś z głowy przyuczanie nowego pilota. Należy w nowym module ustawić takie samo kodowanie jak jest w starym czyli z tego co widzę ze screena "04097".
- grzechotek
- Ma gadane
Dzięki ciarek15, dzięki za pomoc. Poszukam w internecie, kupię i zamiennię moduł. Jakby były problemy to się odezwę.
- grzechotek
- Ma gadane
Gdzie znajdę jak dobrać się do modułu komfortu ? Żebym nie połamał sobie plastików.
Moduł znajduje się pod plastikami z lewej strony kierownicy, nad nogami. Najpierw musisz zdjąć plastik od strony bezpieczników (nie samą przykrywkę bezpieczników a cały element), a poźniej ten pod okrągłym przełącznikiem świateł. One są na zatrzaskach, dopiero pod spodem jest kolejny plastik na torksy, wykręcisz go i moduł będziesz miał na wierzchu Mocowany jest chyba na dwóch śrubkach i blaszanym mocowaniu.
- grzechotek
- Ma gadane
ciarek15, czy na pewno się da podmienić moduły ? Nie będzie problemu z komputerem ?
Bo znalazłem moduł 1J0959799AH z pilotem i mam zamiar kupić, ale wolę się upewnić niż pieniądze na darmo wydać.
Bo znalazłem moduł 1J0959799AH z pilotem i mam zamiar kupić, ale wolę się upewnić niż pieniądze na darmo wydać.
Moduł komfortu nie ma nic wspólnego z komputerem, także spokojnie Jeśli moduł który kupisz będzie sprawny to będzie działać
- grzechotek
- Ma gadane
Kupiłem, sprzedający mówił że moduł jest sprawny.
Ja mam jedno wejście w swoim module a w tym jest dwa, co mam do tego drugiego podłączyć ? Bo zapewne wtyczki tam nie będzie by po prostu podłączyć.
Ja mam jedno wejście w swoim module a w tym jest dwa, co mam do tego drugiego podłączyć ? Bo zapewne wtyczki tam nie będzie by po prostu podłączyć.