Pinout modułu komfortu 1CO959799B VW Bora kombi
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Panie i Panowie.
Mam gorącą prośbę.
Potrzebuję pinout modułu komfortu 1CO959799B do VW Bora kombi.
Szukam po necie i niczego konkretnego nie mogę znaleźć.
Jak coś znajdę, to nic mi się nie zgadza.
Mam problem z niedziałającym oświetleniem bagażnika.
Do tego po otworzeniu drzwi nie zapala się oświetlenie środkowe z przodu.
Czy wszystkie lampki są zasilane z pinu nr 18?
Mam gorącą prośbę.
Potrzebuję pinout modułu komfortu 1CO959799B do VW Bora kombi.
Szukam po necie i niczego konkretnego nie mogę znaleźć.
Jak coś znajdę, to nic mi się nie zgadza.
Mam problem z niedziałającym oświetleniem bagażnika.
Do tego po otworzeniu drzwi nie zapala się oświetlenie środkowe z przodu.
Czy wszystkie lampki są zasilane z pinu nr 18?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
viewtopic.php?t=192820" onclick="window.open(this.href);return false; - tu są pinouty wszystkich modułów
Masa do podsufitki leci z komfortu i jest wspólna dla wszystkich lampek...do oświetlenia bagażnika idzie z krańcówki w zamku, kopertówki w drzwiach podobnie
raczej pin 20 (18 był dla modułu 1J) - plus jest wspólny dla wszystkich lampekMIELCARSKY pisze:Czy wszystkie lampki są zasilane z pinu nr 18?
Masa do podsufitki leci z komfortu i jest wspólna dla wszystkich lampek...do oświetlenia bagażnika idzie z krańcówki w zamku, kopertówki w drzwiach podobnie
-
- Nowicjusz
Czyli plus wspólny dla wszystkich lampek to pin nr 20?
Dodam, że niemiecki fachmann wsadził w przednie drzwi krańcówki (gumowo-plastikowe cycki), które teraz opdpowiadają za włączanie i wyłączanie lampek w drzwiach.
Dodam, że niemiecki fachmann wsadził w przednie drzwi krańcówki (gumowo-plastikowe cycki), które teraz opdpowiadają za włączanie i wyłączanie lampek w drzwiach.
- Qto
- _
- Kontakt:
takMIELCARSKY pisze:Czyli plus wspólny dla wszystkich lampek to pin nr 20?
no to fachowo...ale przynajmniej łatwiej sprawdzić czy działająMIELCARSKY pisze:Dodam, że niemiecki fachmann wsadził w przednie drzwi krańcówki (gumowo-plastikowe cycki), które teraz opdpowiadają za włączanie i wyłączanie lampek w drzwiach.
-
- Nowicjusz
Lampki w drzwiach działają, chociaż też trzeba było trochę to poprawić te cycki, bo coś nie stykało
Wcześniej, przed poprawieniem cycków nie działał też brzęczyk włączonych świateł.
Środkowa lampka wewnątrz nie działa tylko przy otwieraniu drzwi. Kiedy ją włączę manualnie, to działa.
Wydaje mi się, że jest to związane z oświetleniem bagażnika.
Przewód do FIS jest ok, bo otwarte drzwi i klapa bagażnika są od razu sygnalizowane na wyświetlaczu.
Wcześniej, przed poprawieniem cycków nie działał też brzęczyk włączonych świateł.
Środkowa lampka wewnątrz nie działa tylko przy otwieraniu drzwi. Kiedy ją włączę manualnie, to działa.
Wydaje mi się, że jest to związane z oświetleniem bagażnika.
Przewód do FIS jest ok, bo otwarte drzwi i klapa bagażnika są od razu sygnalizowane na wyświetlaczu.
- Qto
- _
- Kontakt:
Piszesz o środkowej lampce...a tylne na podsufitce zapalają się przy otwarciu drzwi?
-
- Nowicjusz
Już ogarnięte.
Tak tyle się zapalały.
Okazało się, że totalnie zaśniedziało i zgniło zmostkowanie czerwono-niebieskich przewodów (5 przewodów) przy lewym słupku A.
Na szczęście mam kumpla magika, który pomógł mi ogarnąć ten syf.
Środkowa lampka też już działa.
Poprzedni właściciel napakował swoich patentów. Od krańcówek w drzwiach, przez ciągnięcie plusa do środkowej lampki oświetlenia wnętrza.
Co ciekawe miał na bank w rękach miejsce zmostkowania, o którym pisałem wyżej (poznałem po nowej izolatce).
Dodatkowy plus z patentu poprzednika już wyjęty. Pozostaje jeszcze zrobić porządek z wywaleniem tych cycków z drzwi (krańcówek).
Teraz oświetlenie wnętrza i bagażnika działa, aż miło popatrzeć.
Dziękuję Ci Qto za schemat i wskazówki.
PIWKO się należy!
Tak tyle się zapalały.
Okazało się, że totalnie zaśniedziało i zgniło zmostkowanie czerwono-niebieskich przewodów (5 przewodów) przy lewym słupku A.
Na szczęście mam kumpla magika, który pomógł mi ogarnąć ten syf.
Środkowa lampka też już działa.
Poprzedni właściciel napakował swoich patentów. Od krańcówek w drzwiach, przez ciągnięcie plusa do środkowej lampki oświetlenia wnętrza.
Co ciekawe miał na bank w rękach miejsce zmostkowania, o którym pisałem wyżej (poznałem po nowej izolatce).
Dodatkowy plus z patentu poprzednika już wyjęty. Pozostaje jeszcze zrobić porządek z wywaleniem tych cycków z drzwi (krańcówek).
Teraz oświetlenie wnętrza i bagażnika działa, aż miło popatrzeć.
Dziękuję Ci Qto za schemat i wskazówki.
PIWKO się należy!