Migające kontrolki na zegarach.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam,
Mam problem z kontrolkami od pomiarów. Po włączeniu zapłonu na zegarach robi mi się istna dyskoteka.
Wszystkie kontrolki mrugają w różnych częstotliwościach a wskazówki zegarów szaleją.
Raz jest poziom paliwa max , a raz rezerwa. Również dzieje się tak z temperaturą.
Dodam że auto pali i jeździ i w miarę jest sprawne.
Pozdrawiam i proszę o pomoc,
Mam problem z kontrolkami od pomiarów. Po włączeniu zapłonu na zegarach robi mi się istna dyskoteka.
Wszystkie kontrolki mrugają w różnych częstotliwościach a wskazówki zegarów szaleją.
Raz jest poziom paliwa max , a raz rezerwa. Również dzieje się tak z temperaturą.
Dodam że auto pali i jeździ i w miarę jest sprawne.
Pozdrawiam i proszę o pomoc,
Witam,
Prawdpodobnie uszkodzenie licznika. Możliwe, że zimne luty, albo cos powoli się psuje. Można też spróbować wtyczki wyjąć i włożyć ponownie, znam przypadki,że to pomogło.
Prawdpodobnie uszkodzenie licznika. Możliwe, że zimne luty, albo cos powoli się psuje. Można też spróbować wtyczki wyjąć i włożyć ponownie, znam przypadki,że to pomogło.
And remember respect is everything! VCDS 18.5.2, BDM , liczniki grupa VAG (od najstarszych do najnowszych).
-
- Nowicjusz
nie
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
najprościej to by było podłączyć drugi licznik...jak nie ma, to posprawdzać kablotekę - jak tu będzie wsio ok, to i tak kombinowanie drugiego licznika...ewentualnie szukanie problemu w tym jeśli jest jakieś pojęcie o elektronice.
-
- Nowicjusz
Czy ma ktoś rozpiskę jakie powinny być napięcia na kostkach 32-pinowych (zielonej i niebieskiej) na zegarach?