Po wymianie impulsatora dalej wszystko wariuje
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam mam problem z golfem 1.9 ASZ 130 2003 roku mianowicie jadąc do pracy zatrzymał mi się prędkościomierz wiec pojechałęm do elektryka sprawdził i powiedział ze do wymiany
licznik
impulsator
licznik zakładał on a impulsator ja dzisiaj ale problem dalej jest ten sam
po przekręceniu kluczyka prędkościomierz podnosi sie do 20km/h na godzine po odpaleniu wskazówka opada na 0 ale temperatura chodzi od 0 do 130 i czasami wentylator sie włączy jak samochód chodzi na biegu jałowym. gdy jade ona sobie chodzi od 0 do 90 .
dwa tygodnie temu wymieniałem nowy czujnik temperatury i termostat
moze ktoś ma jakieś pomysły co moze mu dolegać ??
z góry dzieki
licznik
impulsator
licznik zakładał on a impulsator ja dzisiaj ale problem dalej jest ten sam
po przekręceniu kluczyka prędkościomierz podnosi sie do 20km/h na godzine po odpaleniu wskazówka opada na 0 ale temperatura chodzi od 0 do 130 i czasami wentylator sie włączy jak samochód chodzi na biegu jałowym. gdy jade ona sobie chodzi od 0 do 90 .
dwa tygodnie temu wymieniałem nowy czujnik temperatury i termostat
moze ktoś ma jakieś pomysły co moze mu dolegać ??
z góry dzieki
Po wymianie impulsatora dalej wszystko wariuje !!!!!!! pomoc
Hej , pamietam ze kiedys mialem problem z m.in z wariujacym licznikiem. Specjalista nie jestem ale ja u siebie w samochodzie pomyslalem ze moze masa gdzies jest luzna i tak bylo. Dojscie do tego jest proste :
Od strony pasazera , pod schowkiem po prawej stronie jest plastik w takim ksztalcie ktory zakreca od progu pod schowek. Zdejmij go a pod nim zobaczysz nakretke ktora trzyma kable . U mnie byla ona calkowicie luzna - nie wiem jakim cudem bo nigdy jej nie ruszalem ale podzialalo i problemy ustaly.
Od strony pasazera , pod schowkiem po prawej stronie jest plastik w takim ksztalcie ktory zakreca od progu pod schowek. Zdejmij go a pod nim zobaczysz nakretke ktora trzyma kable . U mnie byla ona calkowicie luzna - nie wiem jakim cudem bo nigdy jej nie ruszalem ale podzialalo i problemy ustaly.
-
- Nowicjusz
kostex9 ściągnołem schowek ale nic z tego nie ma tam kabli tylko wentylator
Ale koledze chyba chodzi o ta oslonke przy progu u mnie tez jest tam masa.
Mariusz
dokladnie plastik po prawej stronie przy podlodze który zakreca od progu pod schowek .
-
- Nowicjusz
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
akurat tamten punkt masowy to tylko dla prawych przednich drzwi i climatronic. ale przejrzeć punkty masowe pod kierownicą i obok licznika na pewno nie zaszkodzi