mk2 2.3 v5 climatronic, wentylatoy

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
ZALEK
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: ZALEK » czw maja 25, 2017 13:45

Mam 2.3 V5 z klimą w mk2, znaczy w trakcie prac, chłodnica wody passat b2 700x322mm największa, a chłodnica klimy z toledo 1l, pytanie czy 2 płaskie wiatraki spal dadzą rade to schłodzić? z przodu dałbym tłoczący 25cm, a z tyłu 30cm ssący na chłodnicy wody, czy takie rozwiązanie wystarczy? czy trzeba będzie pchać dwa z tyłu 2 biegowe bo sterownik wentylatorów został z mk4?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:dol: Mój Golf MK2, od CL'a po Edition ONE , RECARO, ARTEC 9.5j :dol:

Obrazek

Awatar użytkownika
kret077744
Forum Master
Forum Master

Post autor: kret077744 » czw maja 25, 2017 20:20

w swoim galaxy miałem tak zabitą chłodnicę wody że wiatraki dawąły na maxa przy klimie. Jak rozebrąłem to sie przeraziłem że tak może byc zabita chłodnica, jakbyś włożył karton pomiędzy chłodnicę, ale zmierzam do tego że mimo że wiatraki dawały na max przy klimie to nic sie nie grzało nadmiernie. jeździlem tak 2 lata dopóki nie musiałem szukać wycieku klimy. Po wyczyszczeniu nigdy nie włączył mi sie drugi bieg.
Twój patent raczej powinien dać rade, ale nie oczekuj jasnej odpowiedzi. Jednak i tak bedziesz musiał się sam przekonać. Najlepiej jak podepniesz węże chociaż wody i nagrzejesz układ i bedziesz patrzył czy jak sie nagrzeje cały układ i włączy wiatrak to skutecznie zbije temp.
klima wyrobi na jednym wiatraku, choć ten ssący lpeiej żeby miał dwa biegi.

Golf Country 4x4 1.9 TD AAZ
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=591164" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”