Tylna wycieraczka zatrzymuje się w złym miejscu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam. Mam problem z tylną wycieraczką, a mianowicie chodzi mi o jej martwe położenie, zamiast być ukoście po lewej stronie (jak wyjeżdżały z fabryki) to jest na ukos z prawej strony. Nie wiem czego jest to wina. Może problem nie jest najgorszy ale dziwnie to wygląda. Ewentualnie mogę podesłać jakiś film ukazujący jak ona pracuje. Pozdrawiam.
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Jest mod aby wycieraczka była na płasko z prawej, chyba masz w tej pozycji tylko nie bardzo na płasko leży i wygląda źle. Jeśli tak masz to wystarczy wyregulowac ramię aby było na płasko lub jeśli chcesz aby wycieraczka była po lewej musisz obrócić o chyba 180 stopni małe ramię na silniku i wyregulowac ramię wycieraczki.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
jest to wina wytartej ścieżki w silniczku wycieraczki, potrzymaj trochę wycieraczkę na spryskiwaniu i jak potem wróci na miejsce to masz diagnozę
-
- Nowicjusz
Faktycznie, wystarczyło wyregulować wycieraczkę na tym małym ramieniu zaraz przy silniczku. Dzięki
Panowie, zdaje się że tutaj otrzymam odpowiedź na swój problem.
Oczywiście chodzi o wycieraczkę. Zacina się podczas normalnej pracy "na sucho". Każde machnięcie od boku do boku zawiera sekundową przerwę w losowym miejscu na szybie. Nie zdarzyło mi się żeby zacięła się na amen, a problem trwa od kilkunastu miesięcy. Mozolnie bo mozolnie, ale zawsze jest w stanie ukończyć sekwencję. Co dziwne, w trybie pracy "na mokro", ze spryskiwaczem chodzi bezbłędnie. Opór przy wycieraniu szyby nie ma tutaj znaczenia, ponieważ sytuacja powtarza się przy złożonej wycieraczce. Czy solucją będzie standardowo rozkładanie na czynniki pierwsze i czyszczenie czy ktoś miał dokładnie taki problem i poradził sobie w inny sposób?
Oczywiście chodzi o wycieraczkę. Zacina się podczas normalnej pracy "na sucho". Każde machnięcie od boku do boku zawiera sekundową przerwę w losowym miejscu na szybie. Nie zdarzyło mi się żeby zacięła się na amen, a problem trwa od kilkunastu miesięcy. Mozolnie bo mozolnie, ale zawsze jest w stanie ukończyć sekwencję. Co dziwne, w trybie pracy "na mokro", ze spryskiwaczem chodzi bezbłędnie. Opór przy wycieraniu szyby nie ma tutaj znaczenia, ponieważ sytuacja powtarza się przy złożonej wycieraczce. Czy solucją będzie standardowo rozkładanie na czynniki pierwsze i czyszczenie czy ktoś miał dokładnie taki problem i poradził sobie w inny sposób?
A jak wyglądają kable pomiędzy klapą a karoserią z lewej strony?