Problemy z silnikiem pomóżcie!
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Mam golfa IV 1.9 tdi. Wczoraj miałam wrażenie, że przy wyższych obrotach silnik pracuje głośniej. Dzisiaj po przejechaniu kilometra zaczęło coś chrobotać w silniku, zjechałam na pobocze, sprawdziłam paski rozrządu, napinacz - wszysto jest ok ale nawet przy rozruchu przeokropnie silnik hałasuje.Co to może być? Ratujcie, proszę!
Mam golfa IV 1.9 tdi. Wczoraj miałam wrażenie, że przy wyższych obrotach silnik pracuje głośniej. Dzisiaj po przejechaniu kilometra zaczęło coś chrobotać w silniku, zjechałam na pobocze, sprawdziłam paski rozrządu, napinacz - wszysto jest ok ale nawet przy rozruchu przeokropnie silnik hałasuje.Co to może być? Ratujcie, proszę!
A może sprzęgło jednokierunkowe alternatora tak hałasuje http://www.motoneo.pl/m-VW-all-GOLF_IV_ ... 4-5-5.html" onclick="window.open(this.href);return false;Agunik pisze:.Co to może być?
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Agunik, A mogę zapytać w jaki sposób to zrobisz ??Agunik pisze:idę sprawdzić
Dobra, myślałam, że sprawdzę ale nie jestem w stanie Nagrałam jaki to hałas ale z góry przepraszam bo nie udało mi się wrzucić na youtube a na wrzucie niestety jest reklama na początku.
http://agunik.wrzuta.pl/film/7MMtjHMODpt/awaria_silnika
http://agunik.wrzuta.pl/film/7MMtjHMODpt/awaria_silnika
Agunik, Musiałby to zdiagnozować jakiś fachowiec . Bo nie sądzę abyś dojechała do warsztatu , można sobie narobić większych kosztów ..Ale to moje osobiste zdanieAgunik pisze:Nagrałam jaki to hałas
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
zdjąć pasek z alternatora i obadać czy coś się zmieni...aleAgunik pisze:Dobra, myślałam, że sprawdzę ale nie jestem w stanie
też trzymałbym się tej wersjiRafał 21 pisze:Agunik, Musiałby to zdiagnozować jakiś fachowiec . Bo nie sądzę abyś dojechała do warsztatu , można sobie narobić większych kosztów ..Ale to moje osobiste zdanie
Agunik, współczuję Taki jest urok motoryzacjiAgunik pisze:Okazało się, że wał pękł na pół i trzeba szukać silnika
Re: Problemy z silnikiem pomóżcie!
Szkoda autka i Twojej kieszeni...Napisz potem ile kosztowało ogarnięcie. PozdroAgunik pisze:Okazało się, że wał pękł na pół i trzeba szukać silnika:(
-
- Użytkownik
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Re: Problemy z silnikiem pomóżcie!
Nie jest tak zle. Zle nie chodzi. hehe. Oczywiście zartowałem. Ja na Twym miejscu szukał bym 2 takiego samego silnika i przekładał. Chyba najtańsze i najszybszy sposób.Agunik pisze:Okazało się, że wał pękł na pół i trzeba szukać silnika:(
Pozdro i powodzenia.
ZC
-
- Mały gagatek
Ja osobiście zalecał bym naprawę silnika tylko w dobrym warsztacie a nie w stodole.Drugi silnik to też jest loteria ?
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
zdecydowanie taniej wymienic silnik ale to loteria. jezeli zdecydujesz sie na remont tego silnika to tylko tam gdzie maja pojecie o motorach. remont silnika kosztowal bedzie kilka tysiecy. czeka Cie wymiana walu a wiec srubowanie... tak czy siak rozebranie silnika na czynniki pierwsze, wszelkie potrzebne obrobki bloku, glowicy, wszystkie czesci nowe, wiekszosc oryginaly. nazbiera sie laaaaaadna suma. szkoda troche, osobiscie szukalbym dobrego silnika
Dzięki bardzo wszystkim.Kupiliśmy silnik golasa w Krakowie.Przerzutka.Poza tym nowy rozrząd-napinacz,rolka prowadząca 3 sztuki,pompa wody,pasek rozrządu.Sprzęgło dwu masowe.Dwie butelki wódki dla mechaników bo tak nauczyli mnie na kursie na przewóz rzeczy.Cała akcja trwała ok. 2 tygodnie.Jeszcze kilka fotek jako materiał poglądowo turystyczny.
Silnik, który się rozsypał.
Ten jest zakupiony w Krakowie podobno ma przejechane130tyś.
Pęknięty wał korbowy
Jeszcze troszkę galanterii i będziemy go umieszczali na swoim miejscu.
Koszta ..WYPŁATA TO ZA MAŁO.
Silnik, który się rozsypał.
Ten jest zakupiony w Krakowie podobno ma przejechane130tyś.
Pęknięty wał korbowy
Jeszcze troszkę galanterii i będziemy go umieszczali na swoim miejscu.
Koszta ..WYPŁATA TO ZA MAŁO.