Witam Zacną Ekipę spod znaku Vaga.
Panowie i Panie mam krótkie pytanie. Posiadam Golfa III rocznik 94 1.8 GT oznaczenie silnika ABS. Szykuje się na zmianę łożyska koła tylnego. Z tyłu tarcza 226 mm. Pytanie czy łożysko z tyłu jest osobne czy zintegrowane z piastą?? Bo z tego, co wiem wymienia się je osobno, ale mechanik i kilku znajomych zrobili mi już sieczkę z mózgu i sam zacząłem wątpić. Nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi.
Proszę o wyrozumiałość i odpowiedź. pozdrawiam
Łożyska tył, krótkie pytanie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Oczywiście że osobne, i do tego nie jedno tylko 2 sztuki -łożyska stożkowe. Jeśli twój mechanik uważał że zintegrowane, to uciekaj od niego bo zaraz Ci głowice do góry nogami przykręci....
Masz tutaj mojego faq a
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265415" onclick="window.open(this.href);return false;
Masz tutaj mojego faq a
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=265415" onclick="window.open(this.href);return false;
ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA ECUDIAG www.ecudiag.pl
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Hamownia klucze immo naprawa sterowników radio code
Wrocław 793-195-950
Regeneracja wtryskiwaczy CR wszystkich marek
Dzięki wielkie Lucki. Pozdro 600
Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie dogadaliście się z mechanikiem, chodzi o to że w mk3 z tarczami z tyłu niema osobno piasty i dokręcanej do niej tarczy, tylko piasta jest zintegrowana z tarczą (czyli jeden kawałek metalu piasta plus tarcza, inaczej jest w mk4 na przykład.), łożyska takie same jak do bębnów
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Całkiem możliwe Paweł Marek. Być może coś opacznie zrozumiałem. No teraz mam jasność. Dzięki.
Nigdy nie pij kiedy prowadzisz, za dużo się rozlewa!!!