wyciek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
wyciek oleju
witam panowie mk3 92r 2e mam problem z olejem zakładam nowe oringi wszystko na czerwony sylikon
no i co odpalę to olej wystrzeli nie cieknie nie kapie tylko leci po filtrze miedzy filtrem a chodniczka nowy filtr chlodniaczka przeczyszczona elegancko
tak jak by gdzieś było zapchane coś i nie chciał olej krążyć
jak to mogę sprawdzić bez rozbierania silnika chciałem odkręcić ten uchwyt do chlodniczki jest tam na imbusy przez 50 cm rurę i klucze pekana
nie mam pojęcia co z tym zrobić jakiem propozycje
no i co odpalę to olej wystrzeli nie cieknie nie kapie tylko leci po filtrze miedzy filtrem a chodniczka nowy filtr chlodniaczka przeczyszczona elegancko
tak jak by gdzieś było zapchane coś i nie chciał olej krążyć
jak to mogę sprawdzić bez rozbierania silnika chciałem odkręcić ten uchwyt do chlodniczki jest tam na imbusy przez 50 cm rurę i klucze pekana
nie mam pojęcia co z tym zrobić jakiem propozycje
wyciek oleju
Trudno tak na odległość zdiagnozować , ale na bank masz coś zapchane , trzeba szukać krok po kroku
- Paweł Marek
- V.I.P.
wyciek oleju
Jakie origni, przy czym, wiesz ile jest oringów? Chodzi ci o ten między chłodniczką a podstawką oleju? Może chłodniczka jest pęknięta. I gdzie ty kolego pakujesz czerwony silikon do układu olejowego? Chcesz żeby się jakiś kanał olejowy zatkał i mieć silnik do remontu?
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
wyciek oleju
marek pisałem kiedyś o tym wycieku
złożyłem to ale olej dalej cieknie myslelem ze jest złe złożyłem kopiłem nowe oringi (miedzy chlodniczka a filtrem)
wszystko złożyłem bardzo staranie i dokładnie bez pospiechu na sylikon dałem chlodniczkie do tego uchwytu (100 %pewny jestem ze nic sie nie dostalo)
ale olej po raz kolejny wypchnęło miedzy filtrem a chlodnicczka
wiec cos jest nie tak odma jest ok czyli coś musiało się gdzieś zapchać ze tam wypycha czy nie tak ...
przepraszam ale jaśniej już nie mogę
złożyłem to ale olej dalej cieknie myslelem ze jest złe złożyłem kopiłem nowe oringi (miedzy chlodniczka a filtrem)
wszystko złożyłem bardzo staranie i dokładnie bez pospiechu na sylikon dałem chlodniczkie do tego uchwytu (100 %pewny jestem ze nic sie nie dostalo)
ale olej po raz kolejny wypchnęło miedzy filtrem a chlodnicczka
wiec cos jest nie tak odma jest ok czyli coś musiało się gdzieś zapchać ze tam wypycha czy nie tak ...
przepraszam ale jaśniej już nie mogę
-
- Mały gagatek
wyciek oleju
pytanie jest teraz co z tym fantem zrobić co gdzie i jak
dodam jeszcze ze to nie jest kapanie odpalę i olej ciurkiem leci czyli bankowo jest coś zapchane problem stal się z dnia na dzień pewnego ranka odpalałem i tak się stało
dodam jeszcze ze to nie jest kapanie odpalę i olej ciurkiem leci czyli bankowo jest coś zapchane problem stal się z dnia na dzień pewnego ranka odpalałem i tak się stało
wyciek oleju
To musisz mieć pękniete .Weź to wyczyść wejdź pod samochód ,kolega niech odpali auto i patrz z jakiego miejsca cieknie.
Potem rozbierz i oglądaj dokładnie co jest uszkodzone. Innego wyjścia nie ma
Potem rozbierz i oglądaj dokładnie co jest uszkodzone. Innego wyjścia nie ma
- Paweł Marek
- V.I.P.
wyciek oleju
chłodniczka to plastyk chyba albo aluminium nie pamiętam w tej chwili, pewnie strzeliła i nie widzę również innego powodu
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mały gagatek
wyciek oleju
hmm chodniczka jest aluminiowa jest dobra chodzi o to ze olej wywala albo na lanczeniu chlodniczka -filtr
złoże to odpalę i jest ok chwila i olej wypchnie mi jakaś szczelina zazwyczaj miedzy filtrem a chodniczka
a jestem pewien na 100 % ze jest to zrobione jak się należy
raz po przejechaniu 5km było ok i nagle sry i kontrolka się pali za mna pas oleju
złoże to odpalę i jest ok chwila i olej wypchnie mi jakaś szczelina zazwyczaj miedzy filtrem a chodniczka
a jestem pewien na 100 % ze jest to zrobione jak się należy
raz po przejechaniu 5km było ok i nagle sry i kontrolka się pali za mna pas oleju
wyciek oleju
To sprawdź jeszcze jakie to ciśnienie oleju jest ,może za duże i dla tego wywala.No nie ma bata coś musi być nie tak teraz tylko musisz znaleźć
-
- Mały gagatek
wyciek oleju
rozmawiałem z kolega jest mechanikiem ale oczywiście nigdy nie ma czasu mówi ze mógł sie zawiesić zawór w pompie oleju co o tym myślicie
sporo z tym roboty ?
opisze ktoś jak to rozebrać
sporo z tym roboty ?
opisze ktoś jak to rozebrać