Smierdzi w srodku spalinami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Mam problem a mianowice w jakis sposób spaliny przedostaja sie do kabiny w passacie b5 fl tdi. Gdzie moze byc nieszczelnosc ukladu???
może uszkodzoną masz kratke wentylacyjna za zderzakiem i wpuszcza spaliny do środka?
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Łuki15
- Nowicjusz
Może elastyczne łącze za kolektorem wydechowym. Ja tak miałem i po pewnym czasie całe się rozleciało. Autko chodziło jak czołg bez wydechu
z tyłu. może wypadła albo coś i lecą spaliny z wydechu do środka. kratke masz na fotce jak wygląda, sprawdź.marek01011 pisze:kratke wentylacyjna w przednim zderzaku czy tylnim??
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wydaje mi sie ze te zapachy pochodza raczej z przegrody silnikowej. Jakby wypadla kratka z tylnego zderzaka to by spaliny nie lecialy do srodka tak mi sie wydaje bo niby jak?
- wojciech42421
- Mały gagatek
stawiam na to samo co kolega Luki15. U mnie też śmierdzi spalinami na początku jak odpalę, i ewidentnie jest to wina elastycznego łącznika na rurze wydechowej. Ja jak odpalę na zimnym i spojrzę od góry silnika to widzę jak mi się z tyłu silnika właśnie dymi, i to leci z tego elastycznego łacznika. Co gorsza to wszystko idzie w komorę silnika na postoju a wentylacja zasysa sobie wszystko pięknie jak leci.
Z gramatyka u mnie różnie, tak więc darujcie wpadki ;)
Czesc. Mam problem w moim Caddy 1.9TD 08rocznik. Gdy jade samochodem to nic sie nie dzieje, ale po zatrzymaniu(po pewnej chwili) spod samochodu zaczyna sie dymic (w sensie spaliny) wszystko zasysa do kabiny. Prosze o pomoc co to moze byc. Slyszalem juz tez, ze te modele tak maja, ale ja w to nie wierze. Kazda rada sie przyda. pozdro-Arek
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Smierdzi w srodku spalinami
że co niby tak mają? - dziurawe wudechy, łączniki elastyczne i katalizatory? wjedź na kanał to się dowieszkiler4791 pisze: Slyszalem juz tez, ze te modele tak maja,
Re: Smierdzi w srodku spalinami
doggie pisze:że co niby tak mają? - dziurawe wudechy, łączniki elastyczne i katalizatory? wjedź na kanał to się dowieszkiler4791 pisze: Slyszalem juz tez, ze te modele tak maja,
Mi nie chodzilo o krytyke, bo ja o tym nic nie wiem. Ja potrzebuje porady gdzie szukac problemu, bo mam gwarancje na to auto, ale nie lubie robic z siebie wariata- pomozcie PROSZE czy faktycznie tak sie dzieje w tych modelach czy to jest TOTALNY ABSURD - co mowia, ze te modele tak maja. Dzieki za wszelkie podpowiedzi. pozdro- Arek
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
nie, tak nie mają i tak nie powinny mieć, żadne auto tak nie powinno mieć