Często włacza sie wentylator chlodnicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Mam problem z czesto zalaczajacym sie wentylatorem chlodnicy.Silnik jest zimny,przejade z 5km,wylacze silnik i odrazu zalcza sie wentylator.po kilku minutach sie wylacza.i tak sie dzieje za kazdym razem.Wymienilem czujnik wentylatora i jest bez zmian.Nie ma zadnych ubytkow plynu.plyn do zbiorniczka tym cienki wezykiem powraca.Prosze o pomoc.Prosze o podpowiedz gdzie u mnie bedzie znajdowal sie termostat.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Przekaźnik dołączony nad skrzynką bezpieczników.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
termostat na dole pompy wody pod plasikowym kolankiem 2xśrubki na klucz 10 nasadowy. sprawdz jeszcze korek zbiorniczka wyrównawczego. w ukladzie musi byc cisnienie
-
- Nowicjusz
Przejechalem dzis rano 10 km i po wylaczeniu silnika sie zalaczyl.Sprawdzilem korek,cisnienie jest w ukladzie.Pozniej zobacze przekaznik,ale slychac jak po wylaczeniu zaplonu sie zalacza przekaznik a nastepnie wentylator.
-
- Nowicjusz
Wymienilem przekaznik wentylatora (nr.220) i termostat,wczesniej wymienilem czujnik wentylatora w chlodnicy i bez zmina wentylator sie zalacza po przejechaniu juz 10km po wylaczeniu silnika.
Prosze o pomoc
Prosze o pomoc
Ja mam podobnie Jest Cisnienie przekaźnika nie sprawdzalem ale grzeje sie poza polowe po przejechaniu pare km i wraca na swoje miejsce wskazówka i tak w kolo
- piotrek.radom
- Mały gagatek
W miom przypadku bardzo częste włączanie się wentylatora spowodowane było brakiem łopatek na pompie wody. Poprostu rozsypały się ze starości. (Tez włączał się witarak po przejechaniu 5 - 10 km). Sugeruję więc zerknąć w jakim stanie jest pompa wody.