Dziwne zachowanie silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam! Mam nadzieje że mam mały problem z moim golfem. Otóż od jakiegoś czasu dziwnie się zachowuje tak mniej wiecej co 3 raz nie zapala ale wystarczy tylko odpalic go nastepny raz i pali na dotyk problem wystepuje tak jak juz napisałem wczesniej co kilka odpalen silnika (3-5) odpalen. Niewiem czy ten problem nie jest powiazany z tym ze silnik zaczoł ostatnio niezbyt równo pracowac tzn tak dziwnie drga i te drgania przenoszą sie do srodka i jest to troche denerwujące. Co może być przyczyną tego? swiece wymienilem na nowe 2 tyg temu prosze o pomoc.
Silnik 1.8 90km+lpg. Dodam jeszcze ze problem wystepuje zarowno na benzynie jak i na gazie.
Silnik 1.8 90km+lpg. Dodam jeszcze ze problem wystepuje zarowno na benzynie jak i na gazie.
Re: Dziwne zachowanie silnika
Tak normalnie kreci i odpala tylko co kilka odpalen nie odpala odpalam znowu i pali
Zdejmij kopółkę rozdzielacza zapłonu i zobacz co tam się dzieje, wykręć i sprawdź świece (czy nie są wypalone)
Swiece wymienilem 2 tygodnie temu pisalem juz wczesniej a kopulke zdejme i zobacze
Jeżeli drgania są przy prędkości ok 80-90km/h i tak właśnie szarpie autem przy stałej prędkości lub jak zwalniasz to może czujnik halla, ale sprawdź dobrze aparat zapłonowy, może wali ci się moduł heh ;p
drgana wystepuja tylko na biegu jalowym przy jezdzie wrzystko jest ok a czujnik halla kopulka palec byly niedawno wymienione ale kabli zaplonowych nie wymienialem odkadmam auto moze to byc wina kabli ? moze maja przebicie ?
Odpal autko gdy jest ciemno , podnieś maskę i wtedy najłatwiej zauważysz czy jest przebicie na kablach WN
Słuchaj kable kablami od nich może Ci nie równo chodzić ja mam przebicie na jednym kablu na 100% i wog. on nie jest zamocowany na tym łebku tylko tam siedzi i mi pali za pierwszym zawsze nawet jak były mrozy 20 stopni, pewnie Ci cewka siada w takim razie jak pali co 3 raz, poczekaj aż się coś rozjebuta to będziesz pewny hehehe albo zdiagnozuj w czas
Ale na sam początek zmień te kable albo podmień... to będziesz pewny chociaż czy to one
Ale na sam początek zmień te kable albo podmień... to będziesz pewny chociaż czy to one
Chyba, że jest przebicie na kablu prowadzącym od cewki do aparatu, to będzie się działo tak jak pisze. Cewka albo moduł jak padną to padają i koniec, auto staje, albo wyłączysz silnik i już się nie da odpalić.
Witam jeden problem rozwiazany drgania silnika byly przez to ze ten wąz
Uploaded with ImageShack.us sie po prostu przetarl wymienilem i silnik pracuja jak zloto ale palic dalej nie pali za kazdym razem...
Uploaded with ImageShack.us sie po prostu przetarl wymienilem i silnik pracuja jak zloto ale palic dalej nie pali za kazdym razem...