Witam, dzis przyszedl do mnie zestaw naprawczy(ori VW) i pojawil sie problem. W sklad zestawu wchodzily m.i. miedziana rurka wraz z plastikowa koncowka, na ktora wtykamy przewod z plynem(ta miedizana rurka sie ukrecila i wymagala wymiany) oraz element stalowy zlozony z zebatek itp do ktorego montujemy ramie wycieraczki. Podczas proby montazu okazalo sie ze sworzen elementu stalowego, ktory wtykamy w biale kolo zebate, jest za szeroki i za cholere nie wejdzie na swoje miejsce ...zeby bylo malo to plastikowa koncowka miedzianej rurki ma minimalnie inny ksztalt, ktory nie pozwala by wlozyc ja na odpowiednie miejsce i zamknac plaska pokrywe calego mechanizmu. Do tego jeszcze koncowka owa nie pasuje do koncowki przewodu w aucie i nie da sie jej "zatrzasnac". Sprzedawca prosi mnie o numer CHASIS owej czesci w moim aucie, a ja nie mam pojecia gdzie znalezc ten numer. Nie przypuszczalem ze takie drobiazgi moga sie tak bardzo roznic by zupelnie nie pasowac. Prosze o podpowiedz jesli sie orientujecie w temacie.
Dzieki i pozdrawiam
Zestaw naprawczy tylnego spryskiwacza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tak ja patrze w etke to czy ten zestaw naprawczy z ASO nie jest przystosowany tylko do silniczków Valeo?
Jeśli masz np. silnik Boscha to na pewno nie będzie pasował. Tak mi się wydaje
Jeśli masz np. silnik Boscha to na pewno nie będzie pasował. Tak mi się wydaje
no wlasnie, ja mam Boscha i na pewno nie pasuje. Masz rowniez racje, ze ten zestaw naprawczy jest do Valeo. Jade go jutro oddac. Dzieki za wyjasnienie tematu.
A tu masz taką poradę http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314" onclick="window.open(this.href);return false;
Ba.........................
oczywiscie juz dawno przestudiowalem ta porade, ale dzieki za zainteresowanie