Wentylowane zamiast pełnych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
W takim razie nie mam już pojęcia kiedy były montowane tarcze wentylowane w jakich wersjach golfa.
jhosef, nie jestem pewny czy tylko GT miały tarcze mój AFN nie jest GT i orginalnie ma tarcze.
Re: Wentylowane zamiast pełnych
Ja nigdzie nie napisałem, że tylko gt miały tarcze z tyłu. Napisałem, ze gt miały tarcze z tyłu.romanek11 pisze:jhosef, nie jestem pewny czy tylko GT miały tarcze mój AFN nie jest GT i orginalnie ma tarcze.
AFN-Y miały z tego co przed chwilą wyczytałem mają tarcze wentylowane z przodu a z tyłu pełne tarcze.
Niby wszystkie golfy powyżej 66kw mają takie hamulce z tym ,że niby wersje gt też mają je mieć.
Mój jakoś tego nie ma i stąd ten post
Niby wszystkie golfy powyżej 66kw mają takie hamulce z tym ,że niby wersje gt też mają je mieć.
Mój jakoś tego nie ma i stąd ten post
Re: Wentylowane zamiast pełnych
fakt coś mi sie przekręciłojhosef pisze:Ja nigdzie nie napisałem, że tylko gt miały tarcze z tyłu. Napisałem, ze gt miały tarcze z tyłu.romanek11 pisze:jhosef, nie jestem pewny czy tylko GT miały tarcze mój AFN nie jest GT i orginalnie ma tarcze.
Nie mam tej naklejki,ale na 100% mam wersje gt.
Moje wyposażenie GT się zgadza tylko te hamulce mi nie pasują
Moje wyposażenie GT się zgadza tylko te hamulce mi nie pasują
lampy,listwy,antenka fotele kubełkowe(nawet podgrzewane)wszystko mam.uto Nawet w brifie mam napisane ,że auto jeździło oryginalnie na 15 calowych alusach i 14 cal. stalówkach.
Wiem ,że do gt nie pasują 13 i stąd te całe zamieszanie
Wiem ,że do gt nie pasują 13 i stąd te całe zamieszanie
a ja mam takie pytanie z kolei co do vento...mam zwykłęgo clx 1.8 8v i we wlepce nic nie ma o wentylowanych tarczach ale akurat takowe są założone więc tego co wcześniej wypisane nie da się wykombinować tak żeby pod oryginalny zestaw wcisnąć wentylowane więc ktoś tam kiedyś przełożył jarzma i mam w razie wymiany klocków pytać po prostu o te pod tarczę wentylowaną ? idąc dalej czy tu jakiś szerszy wybór jest czy wszystkie GT i inne mocniejsze vw z takimi tarczami mają ten sam pakiet klocków?
Jeżeli masz tak jak u mnie tarcze 239 to z tego co gdzieś mi wpadło w oko że fabrycznie były tarcze lite 239 grubość 12mm i klocek bodajże 19mm a pod ten sam zacisk można założyć zestaw z golfa II GTI , tarcza 239 wentylowana grubość 20mm oraz klocek 15mm (klocki z tego co pamiętam lucasa do litych GDB454 a do wentyli GDB459) sam się przymierzam przy kolejnej wymianie do założenia takiego zestawu.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
ja sie dzisiaj dowiadywalem co do tarcz wentylowanych i w katalogu napisali że do mojego ABS GT w serii są pełne tarcze przód/tył. Więc też już nie wiem jak to z tymi wentlowanymi :p
- Paweł Marek
- V.I.P.
GT ma hamulce typu "plus" czyli Girling z przodu i tarcze z tyłu, tylko że nie każdy 1.8 to GT i nie każdy ze znaczkiem GT nim faktycznie jest.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
co racja to racja aczkolwiek u mnie na listwie GT jest , kubek jest i tarcze z tyłu też do tego MFA ale to chyba już nie wyznacznik GT
- hohner1993
- Mały gagatek
witam mam pytanie czy zeby zmienic tarcze z pelnych na wentylowane razem z zaciskami trzeba zmienic jazmo czy zwrotnice tez? Zaciski sa chyba od mk3 GT, nie wiem dokladnie bo on stoi na zlomie sama buda bez silnika. Do vw golf 3 1.8 variant 1995