Pompa sprawna, termostat założony poprawnie , autko odpowietrzone .
Oo... ratunku bo już się gubię !
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Gotuje się ... maniana.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Gotuje się ... maniana.
Wymieniłem termostat, pompa wody działa prawidłowo, powymieniałem uszczelki w termostacie, wentylator działa, ale dalej dolny wąż się nie nagrzewa i auto się przegrzewa ... czujnik temperatury sprawdzałem i też niby działa, uszczelka pod głowicą to nie jest bo ani olej nie miesza się z płynem, ani też nie kopci na czarno i nie ma żadnych wycieków ... ponadto pojawił się nowy problem a mianowicie cieknie mi benzyna z wężyka w miejscu w którym wężyk łączy się z monowtryskiem wężyk jest dobrze nałożony i dociągnięty podejrzewam, że cieknie z pod tego "bolca" na który nachodzi wężyk i teraz mam pytanie czy ten króciec można wymienić czy raczej trzeba wymienić cały układ (golf mk II 1,3)?
Gotuje się ... maniana.
GH0ST, dla świętego spokoju proponuje przewody cieczy chłodzącej odłączyć i przepłukać chłodnicę woda z sieci, powoli zwiększając ciśnienie (ale z tym ostrożnie), z tym że w przeciwnym kierunku o tego jak działa w układzie chłodzenia, (mam na myśli wąż w modą do króćca od powrotu, tak żeby woda wypływała zasilaniem, oceń czy nie wypłynęły jakieś paprochy, w ten sposób wykluczysz chłodnice jeżeli oczywiście będzie drożna- taki mój pomysł, może dobry może nie, nie zaszkodzi sprawdzić.
- bosssmannn
- Nowicjusz
Gotuje się ... maniana.
też tak kiedyś miałem i powiem Ci szczerze - to, że termostat jest nowy, wcale nie znaczy że jest dobry, chyba, że kupiłeś w ASO. najprosciej to sprawdzić, wyjmując termostat i rozgrzać auto bez niego - wtedy bedzie wszytko jasne
- deadwood506
- Mały gagatek
Gotuje się ... maniana.
w takim razie jezeli masz elektroniczny termometr to zrób tak zdemontuj termostat do garczka nalej wody wsadz termometr i termostat
obserwuj jak sie zachowuje jeżeli w temperaturze od 85 do 100 sie nic z nim nie dzieje to jest padniety a co mozesz zaobserwować :
http://images40.fotosik.pl/45/ec9878730a80bf36.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; to najlepsza metoda na sprawdzenie termostatu
obserwuj jak sie zachowuje jeżeli w temperaturze od 85 do 100 sie nic z nim nie dzieje to jest padniety a co mozesz zaobserwować :
http://images40.fotosik.pl/45/ec9878730a80bf36.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; to najlepsza metoda na sprawdzenie termostatu