Może mi ktoś napisać co to jest to co pozaznaczałem i do czego to służy?
1. Zbiorniczek który do niczego nie jest podłączony.
2. Kostka która do niczego nie jest podłączona ale kabel gdzieś prowadzi
3. Chodzi mi o przewody która są przy filtrze powietrza oraz to zakończenie okrągłe
foto pytania - odnośnie paru elementów
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
ad1. to zielone to zbiornik podcisnienia do gaznika.
ad2. podlaczone dobrze, okragle to klapka cieple zimne, na poczatku gdy masz zimny silnik to bierze wiecej cieplego z nad kolektora wydechowego potem wiecej normalnego
ad2. podlaczone dobrze, okragle to klapka cieple zimne, na poczatku gdy masz zimny silnik to bierze wiecej cieplego z nad kolektora wydechowego potem wiecej normalnego
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
może ktoś tutaj kumaty jeszcze zajrzy i napisze mi jak dokładnie działa ten zbiorniczek, który jest odłączony u mnie.
hej kolego albo mi się wydaje ale chyba coś ci bezpieczników brakuje. Wydają się być spalone
- Paweł Marek
- V.I.P.
Tiax, zbiorbniczek jest rezerwuarem podciśnienia coby po odpaleniu silnika szybciej działał układ ssania. Wpisz w google Pierburg 2E2 wyjdzie ci mnóstwo obrazków jak to ma być podłączone. Z tym że w praktyce jest niepotrzebny, byle jego wężyk od strony gaźnika był zaślepiony. Do tej brudnej kostki o ile widzę dochodzą kable czarne i czerwone jeśli to oryginalne kable to plus i plus po zapłonie, może immo ktoś kombinował
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: foto pytania - odnośnie paru elementów
mroowas pisze:hej kolego albo mi się wydaje ale chyba coś ci bezpieczników brakuje. Wydają się być spalone
bezpieczniki są ok tylko dziwnej konstrukcji, od czego są te kostki?