Na wstępie witam wszystkich VAGowiczów- to mój pierwszy post na forum
Do rzeczy- ile kosztuje instalacja wspomagania kierownicy do Golfa MK II? Czy mechanizm z jakiegoś VAGa podejdzie?
Pozdrawiam,
Instalacja wspomagania kierownicy- jakie koszta?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- muniek882
- Mały gagatek
- Kontakt:
Najlepiej kup kompletne wspomaganie ze wszystkimi łapami śrubkami itp.Koszt zależy jak trafisz od 250zł w górę...a co dokładnie potrzebne poszukaj na forum.Pozdro
- xxMAXIMxx
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mechanizm z MKII podejdzie
Poważnie to podejdzie też cała maglownica z Passata B3, po wymianie drążdków kierowniczych z MKII (w Pasku są dłuższe). Trzeba wymienić maglownicę, dołożyć pompę wspomagania z łapą i zbiornik z uchwytem + 2 węże. Koszt jako kolega napisał koło 200-300zł. Robota na dzień dla amatora.
Poważnie to podejdzie też cała maglownica z Passata B3, po wymianie drążdków kierowniczych z MKII (w Pasku są dłuższe). Trzeba wymienić maglownicę, dołożyć pompę wspomagania z łapą i zbiornik z uchwytem + 2 węże. Koszt jako kolega napisał koło 200-300zł. Robota na dzień dla amatora.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=296391 <--- Moje RALLYE G60+
Maglownica podejdzie również z mk3 po zmianie drążków. Tak jak koledzy piszą koszt ok 300 zł. Do benzyny potrzebne bodajże 4 łapy a do diesla 3 no i dodatkowe kółko na wał .
- muniek882
- Mały gagatek
- Kontakt:
Dodam jeszcze,że do diesla potrzebna jest taka tulejka o średnicy ok.25 z otworem w środku fi 8 długość 50mm.Wczoraj toczyłem do mojego koszt 10zł.
- vp-tdi
- Użytkownik
u siebie kiedys montowalem to koszt byl 350zl z czesciami
robota własna + kolega ,poszlo 8 piw z czego ja 2 wiec koszt montażu pomińmy
mam takie kolka jak coś ,lapa tez sie znajdzie i do diezla i do benz. magiel tez mam od mk3 w stanie bdb. sorki za OT
robota własna + kolega ,poszlo 8 piw z czego ja 2 wiec koszt montażu pomińmy
mam takie kolka jak coś ,lapa tez sie znajdzie i do diezla i do benz. magiel tez mam od mk3 w stanie bdb. sorki za OT
sprzedam na czesci VW golf II 1.3mh 5d 88r i VW golf III 1.9D 1y tanio.