Witam
Jestem w trakcie wymiany uszczelki pod głowice w moim audi 1z.
Kupiłem uszczelkę elring ( bo podobno najlepsza, tak mówili w sklepie )
Jak się okazało, ku mojemu zdziwieniu uszczelka jest metalowa, kilku warstwowa.
Chciałem zapytać czy macie doświadczenie z takimi uszczelniania? bo mam obawy że może ona nie uszczelnić.
Głowice splanowałem.
Bardzo proszę o pomoc
metalowa uszczelka pod głowice elring
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: metalowa uszczelka pod głowice elring
A jaka miała by być?....tak właśnie wyglada uszczelka pod głowicęslawek987 pisze: Jak się okazało, ku mojemu zdziwieniu uszczelka jest metalowa, kilku warstwowa.
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Korka to na pewno się nie spodziewałem
Stara uszczelka którą wymontowałem była coś w stylu klingeru czy coś podobnego. Miała tylko metalowe pierścienie na około tłoka. A na obwodzie kanałów wodnych i olejowych coś w stylu uszczelki gumowej.
A tu w elringu blacha i tylko blacha...
Stąd moje zdziwienie.
Stara uszczelka którą wymontowałem była coś w stylu klingeru czy coś podobnego. Miała tylko metalowe pierścienie na około tłoka. A na obwodzie kanałów wodnych i olejowych coś w stylu uszczelki gumowej.
A tu w elringu blacha i tylko blacha...
Stąd moje zdziwienie.
Teraz już wszędzie są metalowe uszczelki.Dają radę bezproblemowo .Jest tylko jedno "ale" muszą być dobrze wyczyszczone powierzchnie i nie może być wżerów.Metalowa uszczelka ma mniejszą możliwość wypełnienia nierowności.Zalecana jest również wymiana śrub w tym wypadku.
- slawek987
- Gadatliwa bestia
- Auto: GOLF SV
- Silnik: DCYA
Re: metalowa uszczelka pod głowice elring
To nie można już kupić uszczelki niemetalowej?
Głowice mam splanowane, ale blok to idealny nie jest. I co? Zakładać w tym przypadku? Chyba nie mam innego wyjścia...
Boję się tego że będę musiał robić jeszcze raz ze względu na nieszczelność...
Głowice mam splanowane, ale blok to idealny nie jest. I co? Zakładać w tym przypadku? Chyba nie mam innego wyjścia...
Boję się tego że będę musiał robić jeszcze raz ze względu na nieszczelność...