zdjęcia nie mam ale jak znajdę to prześle . mam schemat z Info Techa Golf III . podkreślone 50 N to moment dokręcenia przeciwnakrętki . słaba jakoś ale zawsze coś
Różnice w liczbie obrotów kierownycy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- piterAndrychów
- Nowicjusz
Re: Różnice w liczbie obrotów kierownycy
I jakie wnioski??pironet pisze:z ciekawości jutro zrobię jak piszesz na swoim warsztatowym mk2 i zobaczymy co wyjdzie.
sorki ale nie maiałem czasu ,umarło mi vivaro na kanale p[otem altea,jutro bedzie chwilka to ogarne temat
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Niedobrze jak auta "umierają" na kanale ale spokojnie nic się nie dzieje.
umarlaki odjechały z nowym życiem a co do najważniejszego to
po wykręceniu prawie całkowicie drążka i wkręceniu z drugiej strony kierownica uciekła o troszkę więcej niż pół obrotu co widać na fotce a całkowita zbieżność wyniosła ok +35 i jest to prawie do końca ,końcówka została rozkręcona a potem wkręcona na 3 obroty a druga strona wkręcona prawie na max
nie ma szans na drążkach zrobić pełny obrót,za mało gwintu
po wykręceniu prawie całkowicie drążka i wkręceniu z drugiej strony kierownica uciekła o troszkę więcej niż pół obrotu co widać na fotce a całkowita zbieżność wyniosła ok +35 i jest to prawie do końca ,końcówka została rozkręcona a potem wkręcona na 3 obroty a druga strona wkręcona prawie na max
nie ma szans na drążkach zrobić pełny obrót,za mało gwintu
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
pironet, no widzisz jak to ładnie zobrazowałeś Tak czy inaczej nie zmienia to faktu, że różnica obrotów wychodzi tylko i wyłącznie z źle ustawionych drążków Może w mk2 się nie da dobić do pełnego obrotu, ale wierz mi na słowo, że są takie samochody gdzie jest to możliwe