Wymiana filtra oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Wymiana filtra oleju
Dziękuję. Może to dziwnie zabrzmi, ale nie mam nic w domu czym mógłbym zmierzyć. Może się przyda ta informacja komuś na przyszłość. Klucz zamówiony.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Wymiana filtra oleju
Przecież filtr oleju można odkręcić paskiem zaciśniętym wokół tego czarnego plastiku, owijasz , zaciskasz i śrubokręt jako dźwignia i odkręcasz bez klucza do filtrów, przykręcasz ręcznie i jest git.No i ostatnio wymieniałem filtr i olej i wpadłem na pomysł zeby wlać nie przez korek w pokrywie wałka rozrzadu tylko wlałem przez otwór gdzie przychodzi filtr. Odpaliłem auto wyjazd z garażu. Na drugi dzień jade i silnik zaczoł chodzić głośniej, trochce sie przeraziłem go chodził znacznie głośniej O_o zajachałem na parking.Po godzinie odpalam chodzi ciszej dojechałem do domu , chodzi normalnie. Czy przez to ze wlałem nie tam gdzie trzeba moga być takie cyrki?????????????????
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Wymiana filtra oleju
No raczej... sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Olej wlewa się przez ten korek o którym pisałeś, po co robić to inaczej ?przemlin pisze:Czy przez to ze wlałem nie tam gdzie trzeba moga być takie cyrki?????????????????
Wymiana filtra oleju
nie ma to znaczenia bo ilej i tak trafi do miski olejowej czy go wlejeszkorkiem wlewu czy przez filtr oleju.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- xlsss
- Użytkownik
- Auto: MK3
- Silnik: AAZ
- Kontakt:
Wymiana filtra oleju
A po co tak kombinować ? Później jest pełno fotek od różnych kombinatorów w dziale "madafaka spod maski"