Słabe hamulce w VwGolf4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Słabe hamulce w VwGolf4
Witam mam problem w VwGolf4 po wymianie tarcz i klocków hamulcowych przód w miarę dobrze hamuje ,natomiast na tył nie hamuje i tarcze są praktycznie nie ruszone w czym może być problem aha płyn był wymieniony,ale też nie pomogło ,przed wymianą tył w miarę hamował ... z góry dziękuje za odpowiedź ...
Słabe hamulce w VwGolf4
Irco, Kto ci to wymienia?? Tylne tloczki są wkręcane! Jak ktoś powbijał to nowe zaciski!!Irco pisze:Witam mam problem w VwGolf4 po wymianie tarcz i klocków hamulcowych
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Re: Słabe hamulce w VwGolf4
Irco, Kto ci to wymienia?? Tylne tloczki są wkręcane! Jak ktoś powbijał to nowe zaciski!![/quoteRafał 21 pisze:Irco pisze:Witam mam problem w VwGolf4 po wymianie tarcz i klocków hamulcowych
Sam wymieniałem ,ale miałem przyrząd do wkręcania tłoczków..
Słabe hamulce w VwGolf4
No to albo sie muszą dotrzeć, lub musisz odpowietrzyćIrco pisze:Sam wymieniałem ,ale miałem przyrząd do wkręcania tłoczków..
Słabe hamulce w VwGolf4
masz jeszcze ten przyrząd? Jak masz to zrzuć jedne zacisk tylny i ktoś niech lekko naciśnie hamulec żeby tłoczek trochę się wysunął. Potem go wkręć znowu i tak ze 2 razy. To samo z drugą stroną. Daj znać o rezultatach
Słabe hamulce w VwGolf4
no dobra - tylko skąd niby wzięło się tam powietrze? Bo ja jeszcze przy wymianie klocków nie miałem przypadku żeby trzeba było odpowietrzać (chyba , że wymieniałem też i zacisk)Wojtman pisze:Proponuje odpowietrzyć układ hamulcowy na pewno pomoże
Słabe hamulce w VwGolf4
Może to ma związekgreg pisze:no dobra - tylko skąd niby wzięło się tam powietrze?
Irco pisze:płyn był wymieniony,ale też nie pomogło ,przed wymianą tył w miarę hamował
Słabe hamulce w VwGolf4
bongo pisze:płyn był wymieniony,ale też nie pomogło ,przed wymianą tył w miarę hamował
Słabe hamulce w VwGolf4
czyli wymienili płyn bo nie hamował - ja tak rozumujęIrco pisze:aha płyn był wymieniony,ale też nie pomogło
Słabe hamulce w VwGolf4
Pewnie stary już był...greg pisze:czyli wymienili płyn bo nie hamował - ja tak rozumuję
Słabe hamulce w VwGolf4
może odezwie się w końcu właściciel i zainteresowany to się dowiemy - bo tak to wróżymy z fusów
Re: Słabe hamulce w VwGolf4
Sorry ,ale pracowałem i nie miałem czasu tu zajrzeć ,ale w środę biorę się za te hamulce ,jeśli chodzi o płyn to był wymieniony w serwisie za pomocą takiej pompki, także chyba raczej nie są zapowietrzone ,pedał hamulca jest normalny,ale zastosuję do porad greg, jak zrobię to napiszę co pomogło...dzięki za pomoc
greg pisze:masz jeszcze ten przyrząd? Jak masz to zrzuć jedne zacisk tylny i ktoś niech lekko naciśnie hamulec żeby tłoczek trochę się wysunął. Potem go wkręć znowu i tak ze 2 razy. To samo z drugą stroną. Daj znać o rezultatach
Słabe hamulce w VwGolf4
To żeby nie rozpoczynać nowego tematu, napisze tu. W moim golfie MK4 1.6 również jest problem z mocą hamowania. Tzn jest ona bardzo słaba. Na desce pali mi się kontrolka od ABSu, oraz czerwona o niesprawnym układzie hamulcowym. Po podniesieniu maski, słychać syk. Wąż który wychodzi z serwa ma nieszczelność, dalej wchodzi on w coś rodzaju trójnika tyle że trzeciego wężyka nie ma. Jest goły kołnierz który jest sprawcą syczenia. Przez otwór i pęknięcia powietrze jest zasysane. W sobotę podłączę golfa po komputer. Same tarcze i klocki wyglądają dobrze.
Moje pytanie jest taki czy koś wie za co odpowiadają owe węże oraz gdzie powinien znajdować się wąż którego brakuje?
Zdjęcie poglądowe
1 - na tych kołnierzach ma pęknięcia przez które jest zasysane powietrze.
2 - kołnierz bez żadnego węża. Tędy również jest zasysane powietrze
Moje pytanie jest taki czy koś wie za co odpowiadają owe węże oraz gdzie powinien znajdować się wąż którego brakuje?
Zdjęcie poglądowe
1 - na tych kołnierzach ma pęknięcia przez które jest zasysane powietrze.
2 - kołnierz bez żadnego węża. Tędy również jest zasysane powietrze