Wycie Skrzyni biegów, ciężko chodzi sprzęgło
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam,
Zakupiłem Golfa 2 z 87r 1.3b, ma problem prawdopodobnie ze skrzynią biegów, mianowicie:
Podczas jazdy(przyśpieszania) obojętnie na którym biegu słychać dość głośne wycie które wzmacnia się wraz ze wzrostem prędkości, dodam że na postoju wycia nie ma,
ciekawostka jest taka iż wycie ustaje gdy hamuje silnikiem.
Druga sprawa to ciężko chodzący pedał sprzęgła, linka była wymieniana.
Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakieś pomysły to z góry dziekuję.
Pozdrawiam
Zakupiłem Golfa 2 z 87r 1.3b, ma problem prawdopodobnie ze skrzynią biegów, mianowicie:
Podczas jazdy(przyśpieszania) obojętnie na którym biegu słychać dość głośne wycie które wzmacnia się wraz ze wzrostem prędkości, dodam że na postoju wycia nie ma,
ciekawostka jest taka iż wycie ustaje gdy hamuje silnikiem.
Druga sprawa to ciężko chodzący pedał sprzęgła, linka była wymieniana.
Jeśli ktoś z forumowiczów ma jakieś pomysły to z góry dziekuję.
Pozdrawiam
-
- Nowicjusz
Re: Wycie Skrzyni biegów, ciężko chodzi sprzęgło
Chodzi o takie coś: http://allegro.pl/lozysko-oporowe-vw-po ... 58223.html" onclick="window.open(this.href);return false; i ro ma być przyczyną tego wycia czy ciężko chodzącego pedału sprzęgła? Ile tych łożysk trzeba wymienić?
Pozdro
Pozdro
-
- Mały gagatek
Łożysko masz jedno. Przyczyną jest to że sie rozlatuje.
-
- Nowicjusz
Aha okej, dzieki, czyli mam kupić to co podałem w linku tak?
- Paweł Marek
- V.I.P.
oporowe nie zależy od prędkości auta tylko od obrotów silnika więc jeśli kolega dobrze opisał to odpada. Niestety wygląda na coś mechanizmem różnicowym a w takim przypadku raczej wymienia się skrzynie bo naprawa się nie opłaca. Chyba że oleju brak - trzeba diagnozować
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Nowicjusz
A mam jeszcze takie pytanie: jeżeli będe już wymieniał skrzynie biegów, to czy moge założyć taką z 5 biegami? (moja jest cztero biegowa) I od jakich wersji silnikowych będzie pasowała?
Mój Golf to 87r, 1.3
Mój Golf to 87r, 1.3
Zdecydowanie to nie te łożysko. Nawet jak za mało jest oleju to szukaj skrzyni. Jak już wyje to jej nie przejdzie. Co prawda ja zrobiłem na wyjącym dyfrze prawie 50 tysięcy ale w drodze zrobił buh i się skończyło:)
Możesz wrzucić skrzynię 5 biegową. Pod szukajką znajdziesz wszystkie informacje.
http://www.google.pl/custom?hl=pl&clien ... .vwgolf.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Możesz wrzucić skrzynię 5 biegową. Pod szukajką znajdziesz wszystkie informacje.
http://www.google.pl/custom?hl=pl&clien ... .vwgolf.pl" onclick="window.open(this.href);return false;