1Z podłączenie przewodów podciśnienia serwa hamulca
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Po zwarciu w przekaznikach podgrzewania plynu chlodzacego co opisalem w tym temacie viewtopic.php?f=140&t=502901
przepalilo wezyki podcisnienia od serwa hamulca. Zostaly 4 polowki przewodow jak na zdjeciach: (do miejsca oznaczonego nr 4 byl podlaczony kawalek przepalonego wezyka - nie ma go na zdjeciu)
zoom na przewody nr 1 i 2
Prosilbym o info jak polaczyc przepalone wezyki by serwo znow dzialalo, nie chce czegos spierdzielic metoda prob i bledow.
przepalilo wezyki podcisnienia od serwa hamulca. Zostaly 4 polowki przewodow jak na zdjeciach: (do miejsca oznaczonego nr 4 byl podlaczony kawalek przepalonego wezyka - nie ma go na zdjeciu)
zoom na przewody nr 1 i 2
Prosilbym o info jak polaczyc przepalone wezyki by serwo znow dzialalo, nie chce czegos spierdzielic metoda prob i bledow.
Jeżeli chcesz wstawić screen,to rób to tak,żeby nie było widać nazwy programu!Sam rysunek z opisem.
Pkt.15 regulaminu forum.
Michał_1977
Pkt.15 regulaminu forum.
Michał_1977
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Dzieki za wstawienie ryciny, tylko gdyby jeszcze ktos podpowiedzial jak mam to rozszyfrowac... Jakos nie moge dopasowac wezykow ze zdjecia do przedstawionej ryciny
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Prawdopodobnie będzie tak:
1 do 3
2 do 4
Do tego elektrozaworu idą dwa czy 3 wężyki? I daj jakieś zdjęcie, dokąd idzie wężyk nr 4 - do czego jest podłączony z drugiej strony, wtedy będę miał pewność.
1 do 3
2 do 4
Do tego elektrozaworu idą dwa czy 3 wężyki? I daj jakieś zdjęcie, dokąd idzie wężyk nr 4 - do czego jest podłączony z drugiej strony, wtedy będę miał pewność.
Do elektrozaworu ida 2 wezyki.
Co do 4 to w tej chwili nie mam foty.
Podlacze jak zasugerowales i zobaczymy. Jesli nie bedzie ok to zabiore sie za zrobienie fotki wezyka nr 4
EDIT:
Po polaczeniu 3 z 1 serwo dziala. Dziala nawet gdy nie podlacze 4 do 2. Przy odpalonym silniku pomiedzy 4 i 2 nie pojawia sie cisnienie/podcisnienie, czy pojawia sie przy wcisnietym pedale hamulca nie bylem w stanie sprawdzic sam.
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 60254.jpg/
Ciezka sprawa sprawdzic gdzie wychodzi drugi koniec przelotki nr. 4, wyglada jakby bylo to przejscie do kabiny...
Teoretycznie juz wszystko jest w porzadku bo serwo dziala, jednak dziwne jest ze dziala rowniez bez wezyka pomiedzy 4 i 2.
Mozliwe ze wezyk ten spelnia inna funkcje i nie jest zwiazany z serwem, nawet jesli jest podpiety do tego samego elektrozaworu?
Drazyc temat czy moze podlaczyc jak doradziles i olac sprawe?
Co do 4 to w tej chwili nie mam foty.
Podlacze jak zasugerowales i zobaczymy. Jesli nie bedzie ok to zabiore sie za zrobienie fotki wezyka nr 4
EDIT:
Po polaczeniu 3 z 1 serwo dziala. Dziala nawet gdy nie podlacze 4 do 2. Przy odpalonym silniku pomiedzy 4 i 2 nie pojawia sie cisnienie/podcisnienie, czy pojawia sie przy wcisnietym pedale hamulca nie bylem w stanie sprawdzic sam.
http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 60254.jpg/
Ciezka sprawa sprawdzic gdzie wychodzi drugi koniec przelotki nr. 4, wyglada jakby bylo to przejscie do kabiny...
Teoretycznie juz wszystko jest w porzadku bo serwo dziala, jednak dziwne jest ze dziala rowniez bez wezyka pomiedzy 4 i 2.
Mozliwe ze wezyk ten spelnia inna funkcje i nie jest zwiazany z serwem, nawet jesli jest podpiety do tego samego elektrozaworu?
Drazyc temat czy moze podlaczyc jak doradziles i olac sprawe?
- maciejhan
- Ma gadane
Na tym 4 spotkałem niedawno zaślepiony kawałek wężyka.
Nie wiem gdzie leci 2.
Nie wiem gdzie leci 2.
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
No to jakaś dziwna sprawa. Myślałem, że ten zawór jest od EGR, ale wtedy od niego powinny odchodzić 3 wężyki. Ten trzeci, niewidoczny, powinien iść wtedy do filtra powietrza.
Daj więc zdjęcie dokąd idzie ten wężyk 4.
Daj więc zdjęcie dokąd idzie ten wężyk 4.