1.6 sr akl rozrząd gdzie znaki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Regenerowałem głowice bo olej lał się prowadnicami zaworowymi i dałem trochę dupy . Nie zaznaczyłem sobie znaków na rozrządzie. Na górnym kole widzę znaki, ale ma problem znakiem na wale korbowym. Ma ktoś jak to ustawić ?
Regenerowałem głowice bo olej lał się prowadnicami zaworowymi i dałem trochę dupy . Nie zaznaczyłem sobie znaków na rozrządzie. Na górnym kole widzę znaki, ale ma problem znakiem na wale korbowym. Ma ktoś jak to ustawić ?
Re: 1.6 sr akl rozrząd gdzie znaki
Przyznam się że szukałem i nic nie widziałem . Jak to ma wyglądać kropka kreska ?Baryla pisze:Znak jest na kole zamachowym widoczny przez zaslepke od gory skrzyni
Re: 1.6 sr akl rozrząd gdzie znaki
Raczej naciecie, jak go nie ma to kolejny znak masz na kole paska wielorowkowego do obudowy rozrzadu. Jezeli tam go nie ma to wykrecasz 1 swiece od rozrzadu, wkladasz dlugi (min 30cm) pret o srednicy max 6mm, moze byc np. Srubokret gwiazdowy i krecisz powoli walem ustawiajac tlok pierwszego cylindra na gmp (czyli najmocniej wysuniety pret). Ostatnia metoda troche chalupnicza, ale nie raz uratowala tylekthcdawid pisze:Przyznam się że szukałem i nic nie widziałem . Jak to ma wyglądać kropka kreska ?Baryla pisze:Znak jest na kole zamachowym widoczny przez zaslepke od gory skrzyni
Jak pisał kol. "Baryła" na obudowie skrzyni (dokł. sprzęgła), patrząc z góry jest okrągła plastikowa zaślepka. Wykręcasz i wtedy zobaczysz znaki - nacięta kreska na kole zamachowym powinna pokrywać się z czymś w rodzaju strzałki wystającym z korpusu skrzyni. U mnie zaślepka jest w kolorze zielonym, klucz sześciokąt (chyba 24) możesz zrobić z łba zwykłej śruby.