Witam serdecznie.
Jako nowy użytkownik forum zaznaczę że przeszukałem forum pod tym kontem i nie potrafię znaleśc odpowiedzi na dręczący mnie problem .
Problem zaczął sie jakieś 3 miesiące temu . Auto zaczeło odczuwalnie "myszkowac" po drodze. Podejżenia padły na łożysko koła przedniego gdyż słychac było wycie i był odczuwalny luz na kole . Zostało wymienione , przy okazji zostały wymienione elementy wachaczy (element gumowy , metalowo-gumowy, sworzeń) . Zbierznośc ustawiona. Problem nie ustąpił . Auto było sprawdzane kilkukrotnie pod kątem luzów , nie było sprawdzane pod kontem sprawności amortyzatorów (nie było przesłanek które wskazywałyby na zużycie amortyzatorów). Układ kierowniczy nie ma luzów . Opony Uniroyal msplus 66 1-roczne , ciśnienie sprawdzone , kierunek opon prawidłowy.Czy ktoś z was spotkał się kiedyś z takim problemem ? Jest to dośc uciążliwe i stwarza spore zagrożenie . Zmieniając pas , wyjeżdżając z koleiny autem niebezpiecznie zamiata . Zamiata róznież gdy najade na asfalt o 2 różnych przyczepnościach np suchy asfalt z zamarzniętą kałużą.Na prostej drodze , na drodze z dziurami , po prostu wszędzie. Mówie o prędkościach od 70km/h w górę Proszę o pomoc.
Myszkowanie samochodu GOLF 4 1.6 2001
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jeżeli tylko zbieżność była ustawiana po wymianie sworzni , to może trzeba sprawdzić tuleje tylnej belki, a nastepnie całą geometrię .
Geometria auta! te objawy wskazuja na rozstawiona geometrie co jest bardzo niebezpieczne.. jedz zrób 100 zł i spokój.
-
- Nowicjusz
Wczoraj byłem sprawdzic stan amortyzatorów. Według wskazań prawie idealne. Diagnosta zasugerował zamiane kół z przednich na tylne i odwrotnie.
Jak tylko znajdę chwilę a z tym bywa ciężko , zaraz dam znac , może w przyszłości komuś to pomoże .
Jak tylko znajdę chwilę a z tym bywa ciężko , zaraz dam znac , może w przyszłości komuś to pomoże .