Bardzo głośny stuk przy skręcaniu kół (przód)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, jadąc dziś 10km/h ze stromej górki wjechałem w nierówność (normalna jak na polskie standardy, hamowałem silnikiem, nie hamulcami). Towarzyszył temu bardzo głośny stukot wraz z podźwiękiem (coś jak przy naciąganiu szprych w rowerze). Teraz przy skrętach kierownicą na ~1 obrót w którąkolwiek ze stron, z okolic prawego nadkola dobiega bardzo głośny dźwięk, z podźwiękiem. Na mechanice się nie znam, jestem na urlopie, a boję się że to coś poważnego. Nie zauważyłem żeby auto ściągało na którąś ze stron. Pozdrawiam i ze zniecierpliwieniem czekam na odpowiedź.
Kolego jest dużo elementów które mogły się popsuć , przeguby , tuleje wachacza , sworzeń wachacza , amorek , sprężyna itd. Moje przypuszczenie to sprężyna mogła pęknąć , ale żeby być pewnym trzeba jechać na diagnostykę , ok. 20 zeta za sprawdzenie zawieszenia
ostatnio zalozylem wlasnie temat ze tez mialem podobny problem. Okazalo sie ze jednak przegub wewnetrzny. Poszla manszeta( oslona) przegubu i woda sie dostala. Wczesniej polecailo lozysko wiec myslalem ze to nowe jakies wadliwe.
P.S. wojtas46, wahacz pisze se przec samo H.
P.S. wojtas46, wahacz pisze se przec samo H.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
wesol, dzięki za przypomnienie , pisałem to z rozpędu co oczywiście mnie nie tłumaczy
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
ten temat byl przerabiany kilka razy wystarczy uzyc wyszukiwarki
Użyłem 'szukajki', gdybym znalazł odp to bym nie zakładał tematu. Jedyne podobieństwo było w temacie dotyczącym Golfa III.
Dziś zauważyłem że część amortyzatora którą widać po podniesieniu maski (takie 'grzybki') nie jest wysunięta na kole które dostało, a na kole 'zdrowym' jest wysunięcie rzędu 2cm, tak ma być?
Dziś zauważyłem że część amortyzatora którą widać po podniesieniu maski (takie 'grzybki') nie jest wysunięta na kole które dostało, a na kole 'zdrowym' jest wysunięcie rzędu 2cm, tak ma być?