Witajcie!
Dziś zmieniłem opony z zimówek na letnie (tzn felgi stalowe na alu). Przy zdejmowaniu stalówek z tyłu mały zonk-felgę przyłapała korozja to tarczy! Felga od środka ok, nie pordzwiała, nówka, tarcza to k*** brembo-cała skorodowana na powierzchni styku z felgą! Tarcze wymieniane w listopadzie zeszłego roku. Jaki preparat polecacie aby zabezpieczyć tarcze? Miedź w sprayu będzie ok??
Przyłapana felga do tarczy hamulcowej
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Przyłapana felga do tarczy hamulcowej
Wyczysc porzadnie szczotka druciana potem ze dwa razy rost converterem i jakas dobra farbka na koniec (moze byc podkladowka reaktywna)
Do tarczy nie przyłapało bo nie ma takiej możliwości - felga na piaście się zaklinowała...
Zawsze przy wymianie opon robię tak - wiertarka z obrotową szczotką drucianą ( można też ręcznie ) - wszystkie 4 koła + na koniec pasta CU - lub to samo w formie spray ..... zero problemów ...
Zawsze przy wymianie opon robię tak - wiertarka z obrotową szczotką drucianą ( można też ręcznie ) - wszystkie 4 koła + na koniec pasta CU - lub to samo w formie spray ..... zero problemów ...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
- scss
- Ma gadane
- Auto: Bora Variant 1.6 AUS, Polo 6N2 1.4 AUD, Amarok 4Motion BiTDI 2.0
Hej!
Dzięki za odpowiedzi. Może źle się wyraziłem- przyrdzewiało nie tyle co do samej tarczy, tylko do tej powierzchni stycznej do której przykręca się felgę. Zastosuję się do waszych wskazówek, poczyszczę i zaimpregnuję sprayem CU lub czymś podobnym.
Dzięki za odpowiedzi. Może źle się wyraziłem- przyrdzewiało nie tyle co do samej tarczy, tylko do tej powierzchni stycznej do której przykręca się felgę. Zastosuję się do waszych wskazówek, poczyszczę i zaimpregnuję sprayem CU lub czymś podobnym.
Pozdrawiam Grzesiek.