Piski w przednim zawieszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kilka dni po wymianie sprężyn (nowe ) w zawieszeniu przednim zaczęły wydobywać się piski (odgłos tarcia gumy o metal ).Odgłos jest słyszalny na postoju podczas skrętu kół.Po podniesieniu auta i zdjęciu koła tego dzwięku nie ma.
Co może być tego powodem?
Co może być tego powodem?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
a przed zdjęciem koła jest ?? Bo tak z tego wynika...pacos00 pisze:Po podniesieniu auta i zdjęciu koła tego dzwięku nie ma.
Może to pomoże " onclick="window.open(this.href);return false; - odgłos ze sworznia wahacza
a nie piszczy czasem półoś o drążek stabilizatora? (widziałem takie coś na bardzo obniżonym golfie)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
Qto ,dokładnie ja na filmiku tylko w mniejszym wymiarze,przypuszczałem że może guma pod łożyskiem amortyzatora o spreżynę trze ,ale sprawdze sworzeń może to dobry trop.
Witam,
jakies dwa miesiące temu wpadłem w poślizg i odbiłem się dosyc mocno od krawęznika (prawa strona). Oczywiście felga do wyrzucenia a po jej wymianie musiałem wymienić także łożysko, gdyż zaczęło mi hałasować. PO tej wymianie znów cos nie gra gdyż przy chamowaniu zaczeły się drgania w prawej robionej stronie (im większą prędkość lub większa ilośc osób w samchodzie tym gorzej) Mechanik mysląłem że brud pod tarcze się dostał i przeczyścił ale dalej boksuje. Mam pytanie czy to napewno tarcze.
Podczas czyszczenia sprawdzieł jeszcze tuleje tylne w przednim zawieszeniu i jedna jest juz troche wywalona i powiedziałe że trzeba dwie wymienić.
W międzyczasie zaczęło mi skrzypieć w lewym kole coś jakby spręzyna lub guma,byłem na przeglądzie ale miał akurat popsuty czujnik amorków, więc ręcznie sprawdzał ale powiedział ż eniekoniecznie jest to amorek.Skrzypi tylko podczas jazdy
Od dwóch dni trzeszczu już także prawa strona i nie wiem teraz czy to wina amorków czy tych tuleji tylnych ( koles z przeglądu powiedział żebym ich jeszcze nie wymianiał bo jeszcze troche posłuża)
Jeszcze miesiąc temu wymieniałem mc persony ale nie ustawiłem zbiezności, czy to może być jakis wpływ?
Proszę o radę, tarcze i klocki przód mam do wymiany ale co z tym skrzypieniem czy wymieniać amorki czy tylko gumy na amorkach i czy mozna to zrobić na przednich?
z góry dzienks
jakies dwa miesiące temu wpadłem w poślizg i odbiłem się dosyc mocno od krawęznika (prawa strona). Oczywiście felga do wyrzucenia a po jej wymianie musiałem wymienić także łożysko, gdyż zaczęło mi hałasować. PO tej wymianie znów cos nie gra gdyż przy chamowaniu zaczeły się drgania w prawej robionej stronie (im większą prędkość lub większa ilośc osób w samchodzie tym gorzej) Mechanik mysląłem że brud pod tarcze się dostał i przeczyścił ale dalej boksuje. Mam pytanie czy to napewno tarcze.
Podczas czyszczenia sprawdzieł jeszcze tuleje tylne w przednim zawieszeniu i jedna jest juz troche wywalona i powiedziałe że trzeba dwie wymienić.
W międzyczasie zaczęło mi skrzypieć w lewym kole coś jakby spręzyna lub guma,byłem na przeglądzie ale miał akurat popsuty czujnik amorków, więc ręcznie sprawdzał ale powiedział ż eniekoniecznie jest to amorek.Skrzypi tylko podczas jazdy
Od dwóch dni trzeszczu już także prawa strona i nie wiem teraz czy to wina amorków czy tych tuleji tylnych ( koles z przeglądu powiedział żebym ich jeszcze nie wymianiał bo jeszcze troche posłuża)
Jeszcze miesiąc temu wymieniałem mc persony ale nie ustawiłem zbiezności, czy to może być jakis wpływ?
Proszę o radę, tarcze i klocki przód mam do wymiany ale co z tym skrzypieniem czy wymieniać amorki czy tylko gumy na amorkach i czy mozna to zrobić na przednich?
z góry dzienks
Re: Piski w przednim zawieszeniu
Witam. Mam podobne piski ale tylko na dziurach, podczasm skretu cisza. Jak sadzicie beda to sworznie czy jednak gumy stabilizatora? PozdraVWiamQto pisze:a przed zdjęciem koła jest ?? Bo tak z tego wynika...
Może to pomoże " onclick="window.open(this.href);return false; - odgłos ze sworznia wahacza
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
89matt, trzeba posłuchać...u mnie bywało różnie zanim wymieniłem sworzeń, czasami tylko na dziurach piszczało...innym razem tylko przy skręcie a za chwile całkowicie była cisza przez dwa dni. teraz nie pamiętam ale chyba ze dwa tygodnie lokalizowałem pisk, co wjechałem na kanał to była cisza