Proszę o pomoc zawieszenię MK4

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

silverswiftvr6
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: silverswiftvr6 » czw maja 05, 2011 21:41

Witam mam taki mały problem z zawieszeniem w mojej jecie mk 4, a mianowicie podczas jazdy przy mocniejszych skrętach kierownicą w prawo przeważnie na ostrych zakrętach do srodka auta dochodzi dzwięk i drżenie w kole jak by było nie dokręcone. nie wiem już co to może być bo wachaczę wymieniłem na nowe sworznie nowe drążki nowe łożyska luzu nie mają a drży na zakrętach ale tylko w prawo w lewo jest ok pomóżcie proszę bo kasę pakuje a nie wiem co jest dalej. :-( :-( :-(

Awatar użytkownika
grg474
_
_

Post autor: grg474 » czw maja 05, 2011 22:10

silverswiftvr6, tylko przy zakrętach wprawo? Podczas wolnej jazdy na 1 biegu nie stuka któryś przegub jak skręcisz koła na maxa? Bo drżenie może się pojawiać od przegubu wewnętrznego ale to i na prostej powinno też się pojawiać

Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :(, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5

silverswiftvr6
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: silverswiftvr6 » czw maja 05, 2011 23:08

Jak jadę po woli to nic nie stka na skręcie przeguby raczej odpadają tylko jak kręcę w prawo obojętnie jak szybko jadę byle bym gwałtownie skręcał w prawo na prosto jest ok przy hamowaniu trochę lata kiera ale to może już przez wiek tarczy

Awatar użytkownika
KRIS77
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: KRIS77 » czw maja 12, 2011 10:45

Witam. Sprawdź czy lewa półoś jest dobrze wpięta w przegub zewnętrzny. Ja tak miałem przy zmianie zawieszenia na gwintowane, wyskoczyła mi półoś z przegubu zewnętrznego ale udało mi się ją jakoś włożyć ale systematycznie się podczas jazdy wysuwała i przy skrętach w prawo przy prędkościach pow. 60 km/h przenosiło się właśnie takie drganie od strony lewego koła jakby miało się za chwilę urwać. przy wyprostowaniu toru jazdy wszystko wracało do normy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”