Witajcie
Mam taki problem otóż od niedawna zauważyłem cykanie w lewym kole a przynajmniej stamtąd słychać, jest to dźwięk przypominający cykanie zaworu i nasila się wraz ze wzrostem prędkości obrotowej koła. Wyraźnie słyszalny od 60km/h.
Sprawdzałem oponę jest czysta, tarcze hamulcowa również, przegub też w porządku.
Sprawdzałem na podnośniku rozpędzając koła do dużej prędkości i nie słychać może mieliście podobny przypadek proszę o sugestie
cykanie w lewym kole
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
cykanie w lewym kole
kamyczek pod klockiem hamulcowym? Ocierająca o tylny bęben sprężyna od samoregulatora?
cykanie w lewym kole
być może osłona tarczy hamulcowej , ale jeszcze przypomniał mi się przypadek mojego ojca, też mu cykało i lata nie mógł dojść co to, w końcu pewnego dnia zdjął kołpaki... i ustało
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae
cykanie w lewym kole
no właśnie sprawdzałem i kamyczki odpadają, osłona raczej w porządku bo zdejmowałem tarczę
Re: cykanie w lewym kole
Koledzy temat zamknięty a okazał się tak banalny aż śmieszny od wewnętrznej strony poluzował się odważnik na kole i przy obrotach koła stukał o felgę.