Drganie powyżej 130
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Drganie powyżej 130
Witam,
Mam problem powyżej 130 km/h odczuwalne są drgania na całym samochodzie. Dodam ze przy przyspieszaniu w zakresie 80-120 czuc na kierownicy delikatne drganie.
Dodam ze tarcze przod tył wymienine, drozek kierowniczy wymieniony, lożyska przod/tyl sprawdzone, opony nowe, koła wyważone, przegłuby sprawdzone, mam juz tak ze 2 lata i nic bardziej nic mniej i nie wiem co to, ma ktos pomysł?
Golf IV 2,0 8V 115km 2003r.
Pozdrawiam
Mam problem powyżej 130 km/h odczuwalne są drgania na całym samochodzie. Dodam ze przy przyspieszaniu w zakresie 80-120 czuc na kierownicy delikatne drganie.
Dodam ze tarcze przod tył wymienine, drozek kierowniczy wymieniony, lożyska przod/tyl sprawdzone, opony nowe, koła wyważone, przegłuby sprawdzone, mam juz tak ze 2 lata i nic bardziej nic mniej i nie wiem co to, ma ktos pomysł?
Golf IV 2,0 8V 115km 2003r.
Pozdrawiam
- research1
- Użytkownik
- Kontakt:
Drganie powyżej 130
też kiedyś miałem podobnie, założyłem nowe opony i felgi do samochodu, wszystko wyważone w zakładzie wulkanizacyjnym po czym pojechałem się przejechać na autostradę i czuję drgania, przyjeżdząm do wulkanizatora z reklamacją i okazało się, że nowe opony muszą się ułożyć przez pare km po założeniu i następnie znowu je trzeba wyważyć. Po drugim wyważeniu problem zniknął.
-
- Mały gagatek
Drganie powyżej 130
Dalsza częśc historiii, mechanik stwierdził ze sa luzy na zew i wew przegub lewy i odrazu mi załatwił używana całą półoś lewą.......i niestety nic nie pomogło a 300+plus 80zl robota poszło w siną dal. Ma ktos może pomysł co to możebyć, drga najbardziej przy przyspieszaniu przy 90-140 w momencie nawet rownej jazdy ala na wcisnietym pedale gazu drga, w momence kiedy puszcze gaz to przestaje...co to może być( a drga cała buda i najbardziej ankierownicy w momencie jazdy po delikatnym łoku - ale chyba to nie jest kluczowe, tak drga ze az zapiecia pasów udezają o kolumne srodkową, rozumiem ze to nie jest klasa E ale przy 140 to i golf IV powinien ladnie jechac. Mechanik mowił ze druga półoś jest dobra.
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Drganie powyżej 130
Poduszki pod silnikiem i skrzynią dobre? Niby dziwne że akurat tylko w tym przedziale prędkości, gdzie obroty są już dośc wysokie, ale sprawdzić nie zaszkodzi.
Drganie powyżej 130
U mnie najbardziej drży jak ściągam noge z gazu
koledzy co może być z tym drżeniem wymieniłem kompletne sprzęgło i dalej to samo jak niemam wału jest super jak tylko założe wał drży przy puszczaniu gazu
Nie piszemy posta pod postem- ostatni raz ostrzegam moderator
koledzy co może być z tym drżeniem wymieniłem kompletne sprzęgło i dalej to samo jak niemam wału jest super jak tylko założe wał drży przy puszczaniu gazu
Nie piszemy posta pod postem- ostatni raz ostrzegam moderator