Stuki z przodu przy hamowaniu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam problem z Golfem 4, a mianowicie kiedy cofam i zahamuję pojawiają się stuki gdzieś w przednim zawieszeniu. Wymieniłem już końcówkę drążka kierowniczego, łączniki i gumki na stabilizatorze, gumy w wahaczach raczej jeszcze ok. Przy jeździe do przodu na wprost i hamowaniu nic nie słychać. Przy skręcaniu też nic. Amortyzatory były sprawdzane na ścieżce, z nimi też wszystko ok. Proszę o jak najszybszą pomoc.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Przegub wewnetrzny , rozbierz nasmaruj i bedzie śmigaz u mnie odzywal sie przy hamowaniu i to nie zawsze bylo slychac takie klink i cisza
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Dzięki za podpowiedzi . Postaram sprawdzić jutro u mechaniora i napisze jak coś znajdzie
- ma20121988
- Ma gadane
Re: Stuki z przodu przy hamowaniu.
i jak u doktora?arekm.77 pisze:Dzięki za podpowiedzi . Postaram sprawdzić jutro u mechaniora i napisze jak coś znajdzie
Witam ponownie. Otóż mechanior stwierdził że poduszki ok , przegub - powiedział ze może ale za to stawia na te gumki w wahaczu . jak się je mocno napręży to widać zmęczenie gumek . Zamówiłem już w sklepie firmy Lemforder wymienię i dam znać. POZDRAWIAM
- ma20121988
- Ma gadane
hmm mam oz niedawna to samo ( odkąd założyłem gwint) a tuleje zmieniałem 3 miesiące temu
Mojego golfa też to dopadłoarekm.77 pisze:a mianowicie kiedy cofam i zahamuję pojawiają się stuki gdzieś w przednim zawieszeniu.
arekm.77, to dawaj przyczynę awarii !arekm.77 pisze:Otóż mechanior stwierdził że poduszki ok , przegub - powiedział ze może ale za to stawia na te gumki w wahaczu . jak się je mocno napręży to widać zmęczenie gumek . Zamówiłem już w sklepie firmy Lemforder wymienię i dam znać. POZDRAWIAM
Ba.........................
- tomass_85
- Nowicjusz
Sprawdz kolego klocki hamulcowe je miałem ten sam problem w A4 po prostu jażma sie wyrobiły a i klocki pewnie nie originalne co daje luz
Klocki nowe - boschtomass_85 pisze:Sprawdz kolego klocki hamulcowe
- tomass_85
- Nowicjusz
A jak zakładałeś klocki to weszły z lekkim oporem czy wpadły w jażmo? Ja też na początku myślałem że to jakać tuleja albo przegłub ale po pewnym czasie takigo luzu klocki dostały że nawet jak jechełem po drobnych dziurach to klocki mi dzwoniły jak dziecka grzechotka.
A co do Boscha to wiesz jak to w naszym kraju bywa pudełko wszystko przyjmie.Sprawdz klocki to akurat nie kosztuje No może zmarznięte palce u rąk
A co do Boscha to wiesz jak to w naszym kraju bywa pudełko wszystko przyjmie.Sprawdz klocki to akurat nie kosztuje No może zmarznięte palce u rąk
tomass_85, masz rację to hamulce jak to najszybciej i najłatwiej usunąć
Witam forumowiczów. Forum przeglądam od dawna i pomogło mi to w wielu kwestiach. Ciekawy jestem przyczyny tych stuków przy hamowaniu na wstecznym bo mnie też to dopadło i efekt jest coraz większy. 3 miesiace temu wymieniano mi tarcze i klocki na nowe i obstawiam że to wina klocków. Oczywiscie mechanik niczego się nie dopatrzył a sam nie mam i nie wiem jak to sprawdzić. Nigdy wiecej rs serwis.