stuki w przednim zawieszeniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak sprawdzić czy stuka przegub ?
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
Diesel musi dymić ! A na gaz to kuchenki
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
- vwcorradovr6
- Mały gagatek
to diagnosta sprawdza jak wjeżdża na ten przyżąd co rusza kołami we wszystkie strony i on to wukryje . samemu raczej sam tego nie ocenisz
po dziurach stuka sworzen mialem tak!po wymianie juz nie wali. co do przegubu kola to na max skreconych kolach terkotaja!
okazało się że to łożyska w górnej części amortyzatora
Choćbym Pędził Ciemną Doliną, Zła Się Nie Ulęknę Bo Halogen W Golfie MymTkwi
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
TDI ASZ+++ 290KM 540NM
jacek100 a czy jak samochód stał na postoju i energicznie ruszałeś kierownicą to też było słychać takie stuki i delikatny luz? Pytam bo u siebie mam od jakiegoś czasu coś takiego i przypuszczam że to przegub bo czasami coś hałasuje jak skręcam w prawo.
Też może być, bo już jakiś czas temu miałem tam luz i możliwe że się pogorszyło. Biorę też pod uwagę przegub, bo ostatnio padł mi przegub wewnętrzny w trasie i musiałem dzwonić po lawete i zastanawiam się czy przypadkiem jeden przegub nie rozwalił drugiego
- szakulvip
- Gadatliwa bestia
- Auto: Audi a4 b8
- Kontakt:
jedź na szarpaki, powinien dobry (wczuwający się w swoją pracę ) diagnosta zdiagnozować co konkretnie ci stuka.
samochód stał na postoju i energicznie ruszałeś kierownicą,słychać stuki i delikatny luz to szybciej luz na drążku kierowniczym,lub łożyska w górnej części amortyzatora jak muwi kolega wyzej.przegub kola objawia sie stukami po dziuach 1faza a 2 faza na max skeconych kolach terkotaja!pozdawiam
Łożyska w górnej części amortyzatora są ok bo były niedawno wymieniane. Wczoraj pojechałem do znajomego mechanika żeby ustawić kąt wtrysku i przy okazji wzieliśmy autko na podnośnik. Okazało się że przyczyną są luzy na drążkach kierowniczych na "jabłku" tak jak napisał kolega szakulvip wymienię to na wiosnę bo teraz nie a sensu