Przy ruszaniu na wstecznym coś wali. Przegub wewnętzny?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Od razu sie przyznam, wlasnie wrodziłem z garażu, gdzie spędziłem ostatnie 3 dni i wymieniłem cały przód poza półosiami i przegubami wewnętrznymi, jestem mega zmęczony i zarazem wkur****y i szczerze nie mam siły na szukanie i prosze pomocy!
Przy ruszaniu na wstecznym, jak i przy redukcji na bieg niżej słychać wyraźne chrobotanie i stukanie ;x
Przy przyśpieszaniu nie wali autem na boki, ani nic tam nie chrobocze.
I pytanie co to moze być? Czy to na pewno przegub wewnętrzny czy coś innego?
Przy ruszaniu na wstecznym, jak i przy redukcji na bieg niżej słychać wyraźne chrobotanie i stukanie ;x
Przy przyśpieszaniu nie wali autem na boki, ani nic tam nie chrobocze.
I pytanie co to moze być? Czy to na pewno przegub wewnętrzny czy coś innego?
Być może rzeczywiście jest to wina przegubu wewnętrznego do gdy on jest już zużyty to wydaje właśnie takie dźwięki jak stukanie podczas ruszania/zmiany biegu Chwyć ręką za półoś gdy samochód będzie podniesiony i sprawdź na którym przegubie jest duży luz...
- Tomasz Bis
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przy ruszaniu na wstecznym coś wali. Przegub wewnętrzny?
Można źle złożyć przegub wewnętrzny . Następna rzecz to poduszka.
Ostatnio zmieniony wt lis 22, 2011 23:14 przez Tomasz Bis, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak się mylę proszę poprawić , nie obrażać .
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=iatezFC1aFk&NR=1" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
Stuk przy cofaniu to może być poduszka skrzyni, silnik się wówczas rusza razem z tłumikiem, który może uderzać o maglownicę - zobacz tam czy niema śladów uderzeń
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Czasami wiara zmienia półośki z cienkich na grube.. uważają że mają 70koni! i ta moc musi być pewnie przekazywana na koła! lub po prostu na szrocie nie ma innych Czasami grube półośki są za grube i są 2mm przed mocowaniem sanek. lekki luz, lekki odchył i masz walnięcie półosi o sanki. Prawa pasażera na samym środku zobacz czy nie jest przetarta.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
x
Ostatnio zmieniony pn maja 28, 2012 23:28 przez lambert86, łącznie zmieniany 1 raz.