Ocieranie w prawym przednim kole.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Przy skręcaniu w lewo np. na rondzie w prawym przednim kole w sumie bardziej czuć niż słychać jakby ocieranie. Na pierwszą myśl przychodzi, że może być to ocieranie opony o nadkole, jednak na żadnym elemencie nie widać po tym śladów. Efekt jest dokładnie taki, jakby bieżnik o coś szorował powodując lekkie drgania. Na uniesionym samochodzie próbowałem dodawać gazu i skręcać kierownicą (z założonym i zdjętym kołem) ale wtedy nic nie ocierało, więc dzieje się tak na dociśniętej budzie. Trochę wcześniej wymieniane było sprzęgło. Nie wiem czy ma to jakiś związek, ani czy zaraz po wymianie tak zaczęło się dziać, bo w tym okresie nie korzystałem z auta. Dodatkowo ostatnio wywaliło błąd czujnika ABS w prawym kole (kod błędu 00285) Szukałem na forum podobnego problemu ale nie znalazłem takiego, przeważnie tylko stuki, chrobotania, bardziej hałaśliwe zjawiska. Będę wdzięczny za wskazówki.
Skoro masz bład to trzeba sprawdzic co go spowodowało. Byc może cos jest z czujnikiem lub z sama tarczą po której przemieszcza się czujnik. Musisz zwalic koło i obejrzeć co się tam dzieje.