Regeneracja czy wymiana maglownicy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dawidek578
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam jak kupiłem mojego golfa delikatnie coś pukało w przednim zawieszeniu nie ruszałem tego ponieważ była zima i jakoś mi to nei przeszadzało a myślałem że to końcówka po jakimś czasie okazało się że ubywa płyn w układzie kierowniczym więc zaczełem szukać wycieku okazało się że z maglownicy i teraz moje pytanie czy lepiej jest wymienić na używke która nie wiadomo ile wytrzyma i kosztuje około 500/400zł czy lepiej regenerować http://moto.allegro.pl/przekladnia-kier ... 68967.html" onclick="window.open(this.href);return false; może ktoś u tego kolesia robił lub ma jakiś na miar w okolicy poznania bo ja znalazłem ale za 600zł
MOJ GOLFik IV TDI AJM VARIANICIK >>>> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=366583
-
- Ma gadane
dawidek578, Ja nie zastanawial bym się, lepiej regenerować !!!!!, tak jak piszesz nie wiadomo ile używka ci wytrzyma. Koszt nowej przekładni pewnie koło 2.5 - 3 tyśki.
Odświeżę temat. Jaka jest Wasza opinia nt. nowej maglownicy z "alle"? Warto w to inwestować? Są tańsze ok. 800 PLN i ponad 900 PLN. Wiem, że zaraz posypią się opinie, ale to chińczyk itd., ale może ktoś spotkał się z użytkownikiem takiego magla?
-
- Forum Master
Chińczyk chińczykowi okazuje się nierówny. Mimo wszystko wolałbym regenerować swoją niż kupować jakąś inną, której pochodzenia nie jestem w stanie zweryfikować.
Swego czasu można było kupić magiel od octavi oryginał za ok 1300 zł. Nie wiem czy to nadal aktualna cena ale warto popytać.
Zdecydowałem się na nowy zamiennik-podobno turecki, koszt 700 PLN (komplet z drążkami i końcówkami) i wygląda tak samo jak zamiennik za 930 PLN (Borsehung). Nie zdecydowałem się na regenerację, bo opcja zwrot kaucji za starą, to zagryzanie paznokci i czekanie czy się "nadaje czy nie nadaje" do regeneracji.