tuleje tylne wahacza przedniego od golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- matti1985w
- Nowicjusz
- Kontakt:
witam wiem ze już podobne tematy były ale nie było to sprecyzowane a nie mogłem poszukać . Tulejka wahacza tylna metalowo gumowa do golfa II nie jest w pełni zalana gumą i wymiar wew to 17 go tego dochodzi pierścień centrujący dzięki któremu nie trzeba ustawiać geometrii . I ponoć pasuje od golfa IV i audi TT które są wzmacniane tylko różnica jest taka ze wymiar wew jest 13 i moje pytanie brzmi czy będzie pasowało to bez problemu i czy można założyć bez pierścienia centrującego i czy trzeba potem ustawiać geometrie?
Zakładaj od audi TT mam u siebie i jest gitara.Ustawić geometrię i tak by wypadało.
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co ma wymiana gumotulejki tylnej wahacza do geometrii?
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
A no to że po każdej ingerencji w zawieszenie powinno się sprawdzić geometrię. Nigdy nie ustawisz idealnie tak jak było i nigdy czesci nie są idealnie takie same.Teoretycznie jesli kierownica Ci nie uciekła na którąś stronę po wymianie,powinno być dobrze.
Ale tylko teoretycznie.
Ale tylko teoretycznie.
- damian_piaski
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Po każdej ingerencji?jbs-78 pisze:A no to że po każdej ingerencji w zawieszenie powinno się sprawdzić geometrię. Nigdy nie ustawisz idealnie tak jak było i nigdy czesci nie są idealnie takie same.Teoretycznie jesli kierownica Ci nie uciekła na którąś stronę po wymianie,powinno być dobrze.
Ale tylko teoretycznie.
-przy rozłączeniu zwrotnicy od mcphersona oraz
-ewentualnie przy wymianie sworznia wahacza
Jeśli chodzi Ci od tak zbadać kąty np. po zimie lub profilaktycznie przy kupnie auta to owszem.
Wrzuć na luz i spójrz na to z lotu ptaka ;)
No powiedzmy ze chodziło to.Po roku czasu sprawdzić geometrię to troszkę za wcześnie ja upierał bym sie ze co dwa lata ,albo własnie jak wypadnie coś do zrobienia w zawieszeniu.Czyli jak mało użytkujesz auto co dwa lata ,jak dużo użytkujesz co roku.Jeśli chodzi Ci od tak zbadać kąty np. po zimie lub profilaktycznie przy kupnie auta to owszem
Ot moje zdanie.