Zawieszenie do Vr6 pomoc w wyborze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam chyba nadszedł czas na wymianę zawieszenia bo tylny lewy amortyzator padł albo spręzyna pękła bo auto opadło co dziwne bo tydzien temu przeglad i było wszystko okej )) ... i teraz pytanie co zamontować ? nadmienię iż z przodu jest gwint a tył była tylko gleba jakiej firmy nie mam pojęcia bo nie zaglądałem autko mam krótko wiec nie było okazji zima jak dla mnie to auto troche za twarde .. ale bez gleby nie wyobrażam sobie jeździć ...
Moje pytanka :
1. Co lepsze gwint czy tylko spręzyny obnizające + nowe amortyzatory a może dokupić tylko gwint na tył ?
2. Jeśli spręzyny to jaka gleba zeby pomiecic alu ? ( Alu 17 ) nie znam jej oznaczenia ale daje link ...
Co o tym sądzicie prosze o pomoc w wyborze zawieszenia kwota jaką jestem wstanie wydać to do 1000 zł
Moje pytanka :
1. Co lepsze gwint czy tylko spręzyny obnizające + nowe amortyzatory a może dokupić tylko gwint na tył ?
2. Jeśli spręzyny to jaka gleba zeby pomiecic alu ? ( Alu 17 ) nie znam jej oznaczenia ale daje link ...
Co o tym sądzicie prosze o pomoc w wyborze zawieszenia kwota jaką jestem wstanie wydać to do 1000 zł
Był : VW golf mk II (Rp)
Jest : VW golf mk III (AAA) VW Passat B5 (AHL)
Kup gwint... dostosujesz sobie auto pod koła
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
do 1000 zł to chyba zaden gwint mam racje ?
Ludzie kupują te po 800zl około i nie narzekają
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
w12 na codzień
w12 na codzień
No dobrze koledzy po sprawdzeniu gwintów do 1000 zł pole wyboru nie jest za wielkie a mianowicie :
1.MTS-Technik
2.Ta-Technix
3.Tuning Art
4.JOM
Wszystko w podobnych cenach wiec podobna jakość będzie zapewne , ale moze ktos miał styczność z nimi i może mi powiedzieć jak sprawa wygląda w Twardości poszczególnych zawieszeń (nie chce skały ani ping ponga ) ... z przeczytanych wszystkich opinii jak narazie jestem przychylny do JOM-a no ale chciałbym się jeszcze upewnić co do wyboru
1.MTS-Technik
2.Ta-Technix
3.Tuning Art
4.JOM
Wszystko w podobnych cenach wiec podobna jakość będzie zapewne , ale moze ktos miał styczność z nimi i może mi powiedzieć jak sprawa wygląda w Twardości poszczególnych zawieszeń (nie chce skały ani ping ponga ) ... z przeczytanych wszystkich opinii jak narazie jestem przychylny do JOM-a no ale chciałbym się jeszcze upewnić co do wyboru
2i 3 to to samo a i tak to wszystko to podobna polka... mts nim najbardziej komfortowy
w12 na codzień
w12 na codzień
Również polecam MTS-Technik idealny jak za tą kase i warty polecenia :)pozdro
http://img35.imageshack.us/img35/9276/vagc.jpg