Opadnięty tył golfa.

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

pejkson
Nowicjusz
Nowicjusz

Opadnięty tył golfa.

Post autor: pejkson » czw sty 30, 2014 21:50

Witam,
Po dwóch tygodniach stania zauważyłem że opadł mi całkowicie tył w golfie koła prawie dotykają nadkoli i całe tylne zawieszenie klapło, przerwa pomiedzy kolem a nadkolem z dwoch stron jest taka sama:( Myslalem z poczatku ze moze cos "przymarzło" od tych mrozów i ze sie rozrusza podczas jazdy ale nie pomogło... Cały tył sztywny i nie pracuje;/ Co to może być? I jakie mogą być koszta?
Z góry dziękuje za pomoc. :kufel:

Reg forum punkt 9 :bajer:

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

OPADNIĘTY TYŁ GOLFA - POMOCY

Post autor: Shmatan » pt sty 31, 2014 07:15

Złamała się któraś ze sprężyn i samochód siadł na odboju? filozofii nie ma, zawieszenie proste jak drut - podnieść, zdjąć koła i będzie wszystko widać.

karliczek7
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: OPADNIĘTY TYŁ GOLFA - POMOCY

Post autor: karliczek7 » pt sty 31, 2014 12:17

Jak dla mnie kolega wyżej pisze głupoty bo raczej dwie na raz sprężyny nie padły a jak by jedna strzeliło to by był przechylon, obstawiam amortyzatory juz liche i wody naszło no i zamarzły przez to wszystko klapło i po drodze nie ma wogóle jazdy, u mnie to samo teraz przerabiam już mam amorki do tego jeszcze odrazu wymienie poduszki i odbojniki z osłonami. Poszukaj na allegro ceny tył amortyzatory do tego odboniki z osłonami no i ewentualnie poduszki a wymiana banalnie prosta samemu sie spokojnie zrobi ;)

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » pt sty 31, 2014 15:05

karliczek7, Nawet na padniętych amorach samochód stoi na normalnej wysokości (od tego ma sprężyny) - tutaj podobno opadl. Dlatego najłatwiej jest zdjąć koła i oglądnąć (ew. zrobić zdjęcia jeżeli samemu nie ma sie pojęcia o mechanice)

karliczek7
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: karliczek7 » pt sty 31, 2014 17:40

tylko samochód stojący i z naraz dwoma pękniętymi sprężynami? Własnie wymieniłem dwa tylne nowe amorki i problem zażegnany, smochód wrócił na swoja wysokość, i amortyzacja wróciła. Po naprawie podjechałem do znajomego mechanika i stwierdził ze woda musiała najść do amorka bo juz osłon jakiś czas nie było i poprostu zamarzła blokująć go i samochód dobiła na dziurach i juz w takiej pozycji został bo zablokowany amor nie puszczał. Na dowód po wyciagnięciu starego amorka rękami za nic go nie ruszy a nowy chodzi aż miło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”