[inny] Zjechana opona(wewnątrz) jakie przyczyny?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[inny] Zjechana opona(wewnątrz) jakie przyczyny?
Coś mi terkotało z przodu (koło 100-ki). Zdjąłem koło (lewe) i sprawdziłem przegub (zero luzu) ale opona od wewnątrz strasznie zjechana.
Z drugiej strony to samo ale na przegubie jakieś2- 3 mm skoku-czy do wymiany?
Czy to stukanie to objawy braku zbieżności?
Z drugiej strony to samo ale na przegubie jakieś2- 3 mm skoku-czy do wymiany?
Czy to stukanie to objawy braku zbieżności?
[inny] Re: Zjechana opona(wewnątrz) jakie przyczyny?
Dzięki . Daje nowe opony robię zbieżność.A czy na przegubie powinien być jakiś luz czy nie ?
Jestem na robotach w DE.Jeszcze do tego na zadupiu. Jedyny monopolista w okolicy każe sobie za wymianę dwóch opon i zbieżność 150 eu min.Opony wymienię a zbieżność zrobię tak
Musi starczyć zanim dotrę do chałupy.Muszę jeszcze skumać o co chodzi z tymi monetami.
Musi starczyć zanim dotrę do chałupy.Muszę jeszcze skumać o co chodzi z tymi monetami.
Wymieniłem opony, ustawiłem zbieżność metodą jw.(mechanik w warsztacie zmienił cenę na 200 eu, z moimi oponami), ale dalej coś wibruje z przodu.Podniosłem na lewarek i sprawdziłem luz poprzeczny koła. Niby jest ok, czyli wszystko sztywne.Ale gdy położę rękę na końcówce drążka i wtedy poruszam kołem to jednak coś tam chrupie w środku i mogę nim poruszać ręką. Zamówiłem na wszelki wypadek nowe końcówki FEBI ( w przeliczeniu ok 100 zet) i wtedy zobaczę.
Nie wymieniłem końcówek bo nijak nie wyczuwałem luzu.Ustawiłem tylko zbieżność jw i nowe opony. Zrobiłem ok 1000km do chaty. opony się nie zdarły ale i tak pojechałem do diagnosty, a wynik był taki
Wyszły jakieś różnice ale nie jestem fachowcem.( 70 zet)Może ktoś oceni czy to duże różnice.
Wyszły jakieś różnice ale nie jestem fachowcem.( 70 zet)Może ktoś oceni czy to duże różnice.