Zakupiłem na aledrogo sierpy- nakładki na błotnik, niestety nie oryginały tylko zamienniki i próbuję je zamontować na błotnikach, ale po przykręceniu śrub ( 4 śruby na każdy sierp) nakładki brzydko się układają i odstają u góry od błotnika. Ktoś może montował już takie nakładki i podpowie co zrobić.
Myślę nad przyklejeniem od góry w miejscach gdzie odstają, ale czym kleić i czym ścisnąć sierp z błotnikiem żeby ładnie się skleiło?? Zastanawiam się nad klejem montażowym w tubie, ewentualnie jakiś sylicon, ale nie wiem czy to dobry pomysł ze względu na czas schnięcia..
proszę o pomoc
Montaż nakładek na błotniki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
To jakieś marne sierpy, albo błąd montażu polegał na tym że próbowałeś za bardzo dociskać je dołem w stronę blachy. Nie radze kleić, sierpy cudownie sprzyjają korozji i jeśli błotniki nie są w idealnym stanie to za 2 lata będzie z nich proch pod sierpami..
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kiedyś był temat właśnie o montażu sierpów i było że można je spróbować podkleić ale taśmą dwustronna ale jakie tego efekt to nie wiem a co do klejenia na kleju to tak jak pisał
Paweł Marek pisze:Nie radze kleić, sierpy cudownie sprzyjają korozji i jeśli błotniki nie są w idealnym stanie to za 2 lata będzie z nich proch pod sierpami..
Odnośnie korozji to chce zabezpieczyć lekkie ogniska rdzy na rantach błotników minią i potem barankiem.
Spróbuję jutro na tą taśmę dwustronną ale trochę wątpię żeby to ładnie trzymało...
Może ma ktoś jeszcze jakiś sprawdzony sposób??
pozdrawiam
Spróbuję jutro na tą taśmę dwustronną ale trochę wątpię żeby to ładnie trzymało...
Może ma ktoś jeszcze jakiś sprawdzony sposób??
pozdrawiam
podpis