nagrzewnica golf IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
nagrzewnica golf IV
mam problem jak zapale auto to czuc jakby plynem chlodniczym w kabinie, jak myslicie czy mogla peknac nagrzewnica?? auto jest z 1999 roku, moze sie zdazyc ze nagrzewnica sie skonczyla po 12 latach?? co mam zrobic? wymienic na nowa czy probowa ta jakos uszczelnic??
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
nagrzewnica golf IV
mogła...w zależności od wycieku będzie albo para z nawiewów albo woda na wycieraczce pasażera...na pewno będzie powoli ubywał płynMarpol21 pisze:czy mogla peknac nagrzewnica?
a czemu nie, wszystko jest możliwe...Marpol21 pisze:moze sie zdazyc ze nagrzewnica sie skonczyla po 12 latach?
wymieniaćMarpol21 pisze:wymienic na nowa czy probowa ta jakos uszczelnic??
nagrzewnica golf IV
ciekawe ile bedzie mnie taki interes kodsztowal?? bo nagrzewnica nie jest droga ale z tego co wiem trzeba cala deske rozebrac... i sam raczej cghyba nie dam rady
- Qto
- _
- Kontakt:
nagrzewnica golf IV
deskę trzeba zdjąć...a czy sam dasz radę, zależy jakie masz podejście do sprawy, na forum wszelkie instrukcje znajdziesz co do wymiany. Chyba nawet jest porada krok po kroku. Jeżeli nie masz wprawy to dwa dni musisz liczyć na robotę...jak masz jakotakie rozeznanie w rozbiórce auta to dzionek. Możesz też zlecić mechanikowi...ale mało nie skasuje za tyle roboty i na pewno coś przy okazji połamie/zepsuje i naprawi dziwnym sposobem nie powiadamiając Cię o tym Jak sam się nie czujesz na siłach to ogarniętego kumpla bierzesz, kupujesz skrzynkę browca i w sobotę od rana się zabieracie do robotyMarpol21 pisze:z tego co wiem trzeba cala deske rozebrac... i sam raczej cghyba nie dam rady
nagrzewnica golf IV
mysle ze wezme sie za to osobiscie ale to dopiero po zlocie w toruniu bo jutro odpada bo robota dzieki
nagrzewnica golf IV
Marpol21, masz wersje z klimą czy bez?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Qto
- _
- Kontakt:
nagrzewnica golf IV
nic nie wybuchnie...ale pamiętaj że tego typu zabawy najlepiej na odłączonym aku robićMarpol21 pisze:co z poduszkami nie wybucha jak je odlacze?
nagrzewnica golf IV
no to panie jeszcze spuszczeni środka chłodniczego dochodzi i nabicieMarpol21 pisze:klimatronic mam
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
nagrzewnica golf IV
Robota ze zdejmowaniem deski w zakładzie coś chyba 200-300plnów. Tak mi się o oczy gdzieś na forum obiło, tylko nie wiem czy na tym czy innym.
Podjedź najpierw na spuszczenie czynnika tak jak pisze grg474 będzie taniej, bo policzą myślę w granicach kilkudziesięciu PLN za uzupełnienie, niż nabijać całą jeśli wypuścisz czynnik w powietrze.
Podjedź najpierw na spuszczenie czynnika tak jak pisze grg474 będzie taniej, bo policzą myślę w granicach kilkudziesięciu PLN za uzupełnienie, niż nabijać całą jeśli wypuścisz czynnik w powietrze.
Re: nagrzewnica golf IV
Panowie, pisaliście że jeśli nagrzewnica to mokro pod nogami pasażera, a może być tak że u pasażera suchuteńko a mokro pod nogami kierowcy (choć przypuszczam że cieknie mi przez drzwi... wymieniałem plastiki od podnośników szyby.
A tak na marginesie, ubywa mi płynu ze zbiorniczka (trasa 200 km - po postoju około 4 godz. spada poniżej minimum i tak zostaje)
A tak na marginesie, ubywa mi płynu ze zbiorniczka (trasa 200 km - po postoju około 4 godz. spada poniżej minimum i tak zostaje)
- Qto
- _
- Kontakt:
nagrzewnica golf IV
niekkrzys206 pisze:pisaliście że jeśli nagrzewnica to mokro pod nogami pasażera, a może być tak że u pasażera suchuteńko a mokro pod nogami kierowcy
użyj szukajki, cała masa tematów o przeciekach