Halogeny które lepsze?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Halogeny które lepsze?
Chciałem sie zorientować które halogeny będą lepiej świecić z soczewką czy bez, oraz jaka jest różnica między podróbką a orginałem bo z tego co zaobserwowałem to chyba tylko ceną sie róznią . sprawa wygląda tak: w moim aucie jeden halogen jest stary, spiaskowany a drugi nowy i niezbyt ciekawie to wygląda chce to zmnienic i pod uwage biore kupno kpl. z soczewkami i nie wiem czy ma to sens. jeśli ma ktos jakieś doświadczenie prosze o porade.
Halogeny które lepsze?
Halogen z lustrem - świeci nieco mocniej, ale gdybyś chciał do niego włożyć xenon to zapomnij. Czasem te z lustrem świecą bardziej na ulicę i mocno oślepiają na mokrej nawierzchni światłem odbitym.
Halogeny soczewkowe - da siędo nich włożyć xenony, mają idealnie ostrą linię odcięcia.
Różnica pomiędzy ori a zamiennikiem - często w jakości wykonania, użytych plastików itp. Jeśli różnica cen niewielka to bierz ori.
Halogeny soczewkowe - da siędo nich włożyć xenony, mają idealnie ostrą linię odcięcia.
Różnica pomiędzy ori a zamiennikiem - często w jakości wykonania, użytych plastików itp. Jeśli różnica cen niewielka to bierz ori.
Halogeny które lepsze?
skaktus, czyli uważasz ze soczewka bedzie lepiej świecić co do cen to zaobserwowałem ze nówki soczewki chodzą po 70-90zł a używka 80-200 i czasami jest tak spiaskowana ze darmo bym jej nie chciał wiec chyba kupowanie orginału za taką kase mija sie z celem. Xenonu raczej nie chce wkładać, przynajmniej na razie. Może ktoś sie jeszcze wypowie, może ktos akurat przerabiał ten temat?
Halogeny które lepsze?
Na reflektorze soczewkowym są większe straty światła z tego powodu że światło przebywa dłuższą drogę - lustro - soczewka - klosz natomiast bez soczewki masz lustro - klosz. Co wybierzesz zależy od ciebie. Ja np mam używane w mk3 soczewkowe i nie mogę narzekać. Lustra wykonane z aluminium + napylane lustro. Teraz większość to plastik + napylane lustro. Ja bym brał soczewkowe i z czasem xenona do tego wrzucił tylko dlatego że ogólnie przeciwmgielne na żarówce za bardzo się nie sprawdzają - świecą dość blisko i to tyle.