zestaw naprawczy podnoszenia szyby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, ktoś przerabiał zestawy naprawcze do golfa IV? bo widziałem w zamiennikach zestawy z prowadnicami a zestaw OEMowy (1JM 898 461B) jest tylko z linkami, tzn. że najczęściej padają linki od silniczka? Może ktoś wie jak wygląda sprawa z założeniem takiego zestawu?
Najczęściej padają 2 rzeczy ---- łamią się plastiki - prowadnice szyby albo zrywają linki ....
Kup taki z Alu prowadnicami a nie będziesz wiedział co to problem z el szybami w MK IV
Kup taki z Alu prowadnicami a nie będziesz wiedział co to problem z el szybami w MK IV
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Haki, po demontażu u mnie tapicerki i wyciągnięciu silniczka wyszła jedna z linek lekko zdeformowana ale jeszcze nie ściągnąłem tej blachy. Wygląda na to że linka któraś się zerwała.
p.s. jaki zestaw polecasz ten z alu?
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: zestaw naprawczy podnoszenia szyby
podejrzewam ze prędzej spadła z bębenka nawijającego. bez zdjęcia blachy będzie mega trudno to ogarnąć.reloop pisze:Haki, Wygląda na to że linka któraś się zerwała.
?
witam. mam pytanie o ślizgi. Jak mam otwartą szybe i zamykam drzwi szyba strasznie sie trzaska. szybe napewno mam dokręconą. To mogą być wyrobione ślizgi? czy szukac innej przyczyny?
Fileo, raczej stawiałbym u Ciebie na którąś z linek, ja u siebie kupiłem zestaw oryginalny i chodzi już elegancko
-
- Nowicjusz
Podpinam się, zerwała mnie się linka, mam nowe, naciągnąć teraz nie mogę jakieś pomysły ?
- forevwers
- Użytkownik
- Kontakt:
kolego do zalozenia nie potrzeba zadnych narzedzi tylko troche cierpliwosci. zaluz najpierw na slizg i silnik a pozniej delikatnie obracaj kuleczkiem na koncu szyny tak zeby linka naskoczyla.unlimited1991 pisze:Podpinam się, zerwała mnie się linka, mam nowe, naciągnąć teraz nie mogę jakieś pomysły ?
musisz zdemontowac blache, silnika nie trzeba od niej odkrecacod wewnatrz bedziesz wszystko widzial. na YT jest sporo filmow jak sie za to zabrac.reloop pisze:Haki, po demontażu u mnie tapicerki i wyciągnięciu silniczka wyszła jedna z linek lekko zdeformowana ale jeszcze nie ściągnąłem tej blachy. Wygląda na to że linka któraś się zerwała.
odkrec tapicerke i przez otwory montarzowe obejrzyj w jakim stanie sa te slizgi. wydaje mi sie ze ktorys moze byc pekniety (tak bylo u mnie i w koncu szyba zostala mi w drzwiach). jesli chodzi o linki to albo sa dobre albo sie zrywaja wiec to bym wykluczyl bo w koncu ci szyba chodzi.Fileo pisze:witam. mam pytanie o ślizgi. Jak mam otwartą szybe i zamykam drzwi szyba strasznie sie trzaska. szybe napewno mam dokręconą. To mogą być wyrobione ślizgi? czy szukac innej przyczyny?
nie widziałem uszkodzen pozatym ze miały b.duży luz bede kombinowałodkrec tapicerke i przez otwory montarzowe obejrzyj w jakim stanie sa te slizgi. wydaje mi sie ze ktorys moze byc pekniety (tak bylo u mnie i w koncu szyba zostala mi w drzwiach). jesli chodzi o linki to albo sa dobre albo sie zrywaja wiec to bym wykluczyl bo w koncu ci szyba chodzi.
witam
mam pytanie czy mechanizm z 3drzwi jest taki sam jak w 5drzwiach??
- forevwers
- Użytkownik
- Kontakt:
w 3d sa szersze drzwi wiec linki beda dluzsze. mocowania (plastiki) sa te sameomix pisze:witam